Una quarantena de Mossosd'Esquadra es tanquen a l'Eixample a tall de protesta

Els agents amenacen ambquedar-s'hi fins que el conseller d'Interior no els rebi

Mossos d'Esquadra
Una quarantena de Mossos d'Esquadra es tanquen a l'Eixample a tall de protesta | CatalunyaDiari.cat

Una quarantena d'agents dels Mossos d’Esquadra s'ha tancat aquest matí a la comissaria barcelonina de l'Eixample i amenaça amb quedar-s'hi fins que no els rebi el conseller d'Interior, Miquel Buch. Els sindicats SAP-Fepol i MosS.O.S han convocat a la tarda una concentració davant l'edifici, a la plaça Espanya, per demanar el desbloqueig de la situació «insostenible» que al seu parer viu la plantilla del cos policial català.

Queixes per la manca d'agents i de materials

Les queixes se centren principalment en la manca d'agents i de materials, la diferència salarial amb altres cossos de la Generalitat com els Bombers o els Agents Rurals i el pagament de les hores extra per sota de l'hora ordinària. Una de les portaveus de SAP-Fepol, Imma Viudes, ha alertat que aquesta situació provoca un «deteriorament de la seguretat pública».

La concentració ha seguit amb la marxa dels agents per la plaça Espanya sota el lema 'Per la dignitat i seguretat de tots' i crits constants de 'Buch dimissió'. A més, la pirotècnia ha marcat en tot moment el camí de la protesta.

  

Diuen que la voluntat d'Interior és «zero»

Un agent del grup MosS.O.S, Isaac, ha assegurat en declaracions que la voluntat de negociació per part d'Interior «és zero» i ha advertit que el cos està «sota mínims» per poder treballar «en condicions».

  

Pel que fa a l'ocupació de la comissaria de l'Eixample, un dels portaveus del sindicat SAP-Fepol, Toni Castejón, ha indicat que els agents seguiran tancats fins que no se'ls cridi «per parlar».

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari