Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bombers extingint l'incendi ocasionat a una nau ocupada de Badalona

Troben una quarta víctima mortal de l'incendi de la nau ocupada de Badalona

L'empresa que està duent a terme l'enderroc de l'espai ha avisat de la localització d'un cadàver entre la runa
Bombers extingint l'incendi ocasionat a una nau okupada de Badalona
Els operaris que retiraven la runa de l'espai han trobat aquest divendres un quart cadàver a Badalona  | ACN

Tràgiques novetats sobre l'incendi en una nau abandonada de Badalona. L'empresa que està duent a terme l'enderroc de l'espai ha avisat de la localització d'un cadàver entre la runa. Es tracta de la quarta víctima mortal en l'incendi que va tenir lloc el passat dijous, 10 de desembre, en una nau abandonada de Badalona, al Barcelonès

Els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat, que aquest cap de setmana es van retirar de l'espai, han tornat al lloc dels fets per fer l'aixecament del cadàver i reprendre la inspecció de l'espai. El cert, però, és que abans de la seva retirada de la nau, els Bombers ja van alertar de la possible troballa de noves víctimes entre la runa, ja que en l'edifici annex a la nau cremada encara no s'hi havia pogut entrar del tot i s'inspeccionava a base de l'entrada de drons i gossos especialistes. 

El PDeCAT proposa un registre municipal de naus i locals on malviuen persones

 

La candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, ha anunciat aquest dilluns que presentaran una moció en les cambres parlamentàries i als ajuntaments per a proposar un registre municipal de naus i locals on «malviuen» persones després de l'incendi a Badalona (Barcelona).

«No podem viure d'esquena a una realitat que s'imposa. Són situacions que poden derivar en problemes de convivència que afecten els veïns i que abonen polítiques de la por i la xenofòbia per part de partits com Vox», ha lamentat en roda de premsa telemàtica.

Després de considerar inadmissible la situació en la qual viuen aquestes persones, creu que el registre municipal d'aquesta mena de naus seria un «primer pas» per a dimensionar la problemàtica i buscar una solució.

Segons Chacón, Catalunya necessita una política migratòria pròpia, que respecti els drets humans, i recursos per a la seva integració i per a lluitar contra el tràfic de persones, la xenofòbia i el racisme, i ha defensat «fórmules legals i segures» que no fomentin la immigració irregular. També ha manifestat la seva preocupació per la decisió del Govern central de posposar el pla de xoc per al sector del comerç i l'hostaleria, després d'advertir que necessiten ajudes directes i fiscals.