Un agent dels Mossos durant la detenció d'un sospitós amb les mans immobilitzades

Quatre detinguts per cultivar milers de plantes de marihuana a Catalunya

La plantació es trobava a la llera d'una riera a Cabanelles, a l'Alt Empordà

Els Mossos d'Esquadra han detingut 4 homes per cultivar 12.595 plantes de marihuana en un lateral de la llera d'una riera de Cabanelles, a l'Alt Empordà. Els cuidadors de la plantació tenen entre 35 i 46 anys, la nacionalitat marroquina i són veïns de Figueres i Cabanes.

El capvespre del 22 de juny agents dels Mossos van veure la plantació a la llera de la riera de Sant Jaume, una zona de difícil accés. Després de vigilar una estona la plantació van veure que hi arribava una furgoneta per una pista forestal amb quatre persones. Quan els detinguts van veure els agents, van fugir amb el vehicle, però els Mossos els van seguir i els van aturar uns 500 metres després. Els quatre homes ja estan en llibertat amb càrrecs.

Una gran plantació a una zona de difícil accés

Els agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra de Figueres van detectar la plantació el 22 de juny al vespre. Ho van fer en una zona boscosa de difícil accés de la riera de Sant Jaume, a Cabanelles, a l'altura del punt quilomètric 52 de la N-260. En aquesta primera plantació van localitzar-hi 1.800 plantes de marihuana i totes elles tenien el cabdell en una fase de desenvolupament inicial. 

Mentrestant, els agents van vigilar la plantació atentament i, de sobte, va arribar una furgoneta amb quatre homes pel camí forestal que conduïa a la plantació. En veure que hi havia els agents dels Mossos, els homes van intentar fugir del lloc a molta velocitat, però la policia els va aturar a 500 metres del lloc. 

En identificar-los, els homes van assegurar que venien a la riera a banyar-se. Tot i així, durant l'escorcoll de la furgoneta, els Mossos van trobar-hi menjar i tota mena de material per vigilar i cuidar la plantació de forma continuada. També hi havia una tenda de campanya, sacs de dormir i roba de recanvi.

Davant de les evidències, els homes van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública. L'endemà al matí, els agents de la Unitat d'Investigació de la Policia Científica van anar fins a la plantació i en van destruir les plantes que van trobar.

Hores més tard, es van trobar dues plantacions més en zones properes a la primera. En una hi havia 2.795 plantes i en l'altra n'hi havia 8.000. Totes elles mesuraven uns 60 cm d'alçada.

Els detinguts, dos d’ells amb antecedents, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres el passat 25 de juny. Allí en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.