Un assalt a plena llum del dia provoca la fuga de turistes d'un hotel a Barcelona

L'atac va fer que els turistes, i altres hostes del mateix hotel, decidissin marxar de la ciutat

Agents dels Mossos d'Esquadra amb el cotxe
Un assalt a plena llum del dia provoca la fuga de turistes d'un hotel a Barcelona | Arxiu

La ciutat de Barcelona continua sent testimoni cada dia d'incidents violents. El dimarts, 11 d'agost, al matí, els veïns i passejants del Passeig Colom de la capital comtal van ser testimonis d'un robatori que, afortunadament, va quedar enregistrat per les càmeres de seguretat d'un hotel de la zona. 

Segons ha informat 'La Vanguardia', quatre delinqüents van atacar tres turistes d'origen brasiler per robar-los un rellotge d'alta gamma que duia un d'ells. Tot i la superioritat numèrica dels assaltants, la víctima va oposar molta resistència al robatori i va aconseguir frustrar el robatori. No obstant això, va patir diverses lesions, com ara rascades i contusions, i li van destrossar la samarreta que portava. 

El pitjor del cas és que, segons sembla, els assaltants havien premeditat el robatori, coneixien la víctima i sabien perfectament què volien. Fonts de l'hotel han explicat al citat diari que les víctimes eren tres turismes adinerats que van llogar dues 'suites' durant quatre nits a la capital catalana. Els turistes acabaven d'arribar a la ciutat i conduïen un Rolls Royce, però l'atac que van patir va fer que abandonessin la ciutat i l'hotel després de passar-hi únicament una nit. 

«Després del que va passar van marxar a Montecarlo. I poques hores després, a mesura que s'assabentaven del que havia passat, la resta d'hostes de l'hotel també van decidir marxar. Sentim una gran ràbia i impotència. Vam fer grans esforços per poder tornar a obrir aquest estiu, i els pocs turistes que té la ciutat fugen espantats per culpa de la delinqüència», expliquen fonts de l'hotel a 'La Vanguardia'.

Fuga de turistes a Barcelona

Tal com explica el mateix mitjà, els assaltants sabien perfectament a qui havien d'atacar. Van estar esperant en un bar de la zona, prenent un refresc, mentre baixaven els turistes de l'hotel. Un cop van sortir, van aprofitar l'oportunitat i els van atacar. Com que veien que el robatori s'estava complicant a causa de la forta resistència de les víctimes, van decidir marxar ràpidament del lloc dels fets. 

La situació que viu Barcelona no és nova, però sí que preocupa profundament cada cop més sectors de la societat. En una època de pandèmia mundial, on el turisme ha baixat dràsticament, especialment després dels rebrots que s'estan produint de Covid-19 a casa nostra, el sector de l'hostaleria depèn molt dels pocs turistes que sí que decideixen viatjar, i en les últimes setmanes, el baix nombre de turistes comparat amb altres anys, fa que els delinqüents actuïn de formes més agressives per garantir que aconsegueixen el seu botí. 

Els comerciants i hostalers de la zona ja han denunciat la situació, i de fet la Guàrdia Urbana de Barcelona, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, van muntar un gran dispositiu a la ciutat per trobar lladres reincidents, identificar-los, i fins i tot detenir-los. Els últims controls fets a Ciutat Vella i l'Eixample van acabar amb diversos detinguts, i cinc d'ells van acabar a la presó. Està previst que aquesta mena de controls se segueixin repetint durant tot l'estiu a la ciutat, en un intent de reforçar la seguretat ciutadana. Els pròxims controls es realitzaran al barri Gòtic i al Raval.


Comentaris

envia el comentari