Imatge del vídeo que va servir per trobar el violador d'Igualada.

Ramón, l'home que va fer patir un gir clau al cas Igualada: 52 segons i un carrer fosc

Un vídeo gravat per Ramón Vallès, un comandant d'Iberia, a la sortida d'un restaurant va resultar clau per a idenificar el violador d'Igualada

52 segons, ni més ni menys. Un vídeo de menys d'un minut va ser absolutament clau perquè els Mossos d'Esquadra poguessin col·locar l'última peça del trencaclosques i desemmascarar el violador d'Igualada. 

La Vanguardia treu ara a la llum un vídeo gravat per un comandant de la companyia aèria Iberia, Ramón Vallés, que va fer patir un gir de 180° en el cas Igualada. En aquest, s'hi pot veure com un grup d'onze joves desfilen per un carrer fosc de la ciutat de l'Anoia

Vallés els grava perquè, prèviament, havia vist com el grup de joves saltaven a sobre de diversos cotxes i els trencaven per pur divertimento. En veure-ho, l'home va decidir enregistrar-ho per a poder-ho adjuntar a la denúncia que posteriorment presentaria al cos dels Mossos d'Esquadra

Aquesta prova va resultar absolutament clau per a poder desxifrar l'enigma, reconeixen els Mossos. La gravació es va produir 3 hores abans de la violació i l'home va decidir treure el telèfon quan, en abandonar un restaurant de la zona, va descobrir que els joves estaven destrossant diversos cotxes. 

Imatge de l'arrestat a Igualada per una violació a una nena de 16 anys.
L'arrestat té 21 anys, és bolivià i té diversos antecedents. | ACN

«Em fa immensament feliç haver-hi contribuït»

És el que comenta Ramón Vallés a La Vanguardia. I és que a partir d'aquell document, els Mossos van iniciar una investigació camuflada amb la destrossa de cotxes. 

Realment, però, se centraven en una violació de difícil resolució. El vídeo de Vallés tenia un autèntic tresor: un pla general on s'hi podia veure amb certa nitidesa el grup, format per 11 joves. 

El número 11

A través d'altres càmeres, els Mossos es van centrar en el número 11 d'aquest grup. I és que aquest tenia tots els indicis de ser el violador de la menor, com així es va demostrar a posteriori. 

El número 11 tenia el cabell ros, quelcom fàcil d'identificar i que va servir perquè, càmera a càmera, els Mossos poguessin seguir el seu recorregut fins finalment poder-lo arrestar. 

Finalment i a través d'una gestió a través d'una companyia telefònica, els Mossos van posar nom i cognom al violador: Brian Raimundo Céspedes Mendieta. 

Des del 23 d'abril, Braian Raimundo és a la presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires. Segons explica La Vanguardia, el seu comportament és normal i la vida a la presó la duu sense contratemps.