El Raval, al límit en plena quarantena: els 'narcos' amenacen amb incendis els veïns

Els veïns han denunciat la poca actuació policial

Raval de Barcelona
El Raval acumula diversos punts de droga | CatalunyaDiari

Aquestes setmanes de confinament no han estat suficients per detenir la delinqüència i la tensió al barri del Raval de Barcelona. Concretament, els veïns del número 99 del carrer de l'Hospital han denunciat baralles i agressions en els punts de venda de droga situats a l'edifici.

Segons expliquen, es produeixen enfrontaments entre els traficants i els clients, especialment violència contra les dones que consumeixen. A més, denuncien que no compleixen les mesures de seguretat i higiene necessàries per prevenir el coronavirus.

Dos punts de venda de droga a l’edifici

Els veïns del número 99 del carrer de l'Hospital i els habitatges properes demanen una «actuació immediata» dels cossos policials per «l’altíssim nivell de conflictivitat». Així, afirmen que els narcotraficants incompleixen «de manera sistemàtica» el confinament i les mesures necessàries.

Els veïns es troben en una delicada situació després d’afirmar que els traficants en qüestió els havien amenaçat de cremar-li les cases. Així, creuen que l’augment de punts de droga a l’edifici es deu a una intervenció policial que va tenir lloc el passat 17 de febrer al narcopis del carrer Príncep de Viana, 14, situat a poc més de 5 minuts del carrer Hospital.

D’aquesta manera, afirmen que molts venedors de droga van fugir d’aquell edifici per instal·lar-se al carrer de l'Hospital de la ciutat comtal. A més, asseguren que la venda és diària i es produeixen des dels pisos 1r A i 1r B.

Han d’esquivar xeringues i excrements per sortir de casa

Acció Raval s’ha fet eco de les queixes dels veïns i ha difós una nota per informar sobre la poca resposta per part dels cossos policials. «Un cop més queda demostrat que l’actuació policial per si mateixa trasllada el problema i són necessàries mesures de caràcter preventiu», afirmen en el comunicat.

Els propietaris del 1r A i 1r B llencen els objectes que utilitzen per drogar-se per la finestra, tal com afirmen els mateixos veïns. Així, denuncien que per sortir del portal han d’esquivar xeringues, pipes de fumar, excrements i altres desfets. Per altra banda, afirmen que alguns dels traficants han estat denunciats per violència de gènere després de veure diversos enfrontaments amb les seves clientes femenines a l’interior de l’edifici.


Comentaris

envia el comentari