Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de persones amb mascareta al transport públic.

La reacció d'un metge en el metro davant un infectat per la verola del mico

El contagiat no ha volgut escoltar les advertències

Un usuari de Twitter ha publicat aquest dissabte 30 de juliol un fil a aquesta xarxa social que ja compta amb més de 23.000 retweets i amb l'aparició a diversos mitjans de comunicació.

Arturo M. Henriques B. (@arturohenriques), l'autor de la publicació, ha explicat la complicada situació que va viure quan viatjava amb metro al costat d'un infectat de la verola del mico.

El contagiat va pujar al Metro de Madrid «ple de lesions»

La intenció de la publicació ha estat conscienciar i desestigmatitzar una part de la població que està sent molt assenyalada arran de l'expansió del virus. «No vaig pensar a posar res, però com que ens volen culpar només a nosaltres…», començava escrivint, fent referència als homes homosexuals i bisexuals, assenyalats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Al costat de la publicació a Twitter, l'autor, que assegura ser metge cirurgià, adjunta una imatge en què apareix un home amb diverses ferides a les cames. L'usuari afirma que es tractava d'un cas de verola del mico «al seu moment àlgid de contagi», i es va acostar per advertir-lo.

L'home assegura que estava «completament ple de lesions, des del cap fins als peus, incloent-hi les mans». A més, el va sorprendre veure les persones del voltant de l'infectat «com si no passés res».

Quan li va preguntar si tenia la verola del mico, aquest va contestar afirmativament i va afegir que la seva doctora no li havia indicat confinar-se, «només que fes servir la mascareta».

Imatge d'una persona infectada amb la verola del mico
Les erupcions són un dels símptomes més característics de la verola del mico. | CatalunyaDiari
 

«Li dic que les lesions que té a tot el seu cos són el que més s'encomana. Jo soc metge i li he de dir que, possiblement, no va entendre totes les indicacions de la seva metgessa de capçalera», va continuar ell. Després d'aquestes paraules, l'home es va molestar i li va respondre de males maneres.

Va ser llavors quan l'autor de la publicació va preguntar a una senyora que s'havia assegut al seu costat si no li preocupava encomanar-se de la malaltia. «Com m'he de posar malalta si no soc gai… Una del Govern va dir que eren els gais els que s'havien de cuidar».

La resposta de la dona va causar la indignació de l'usuari, que ha intentat defensar el col·lectiu LGTBI+. «Quantes persones va poder contagiar? Ni idea…», afegia preocupat al mateix fil que descrivia el contagiat com un «senyor paleta. Heterosexual entre els seus 40 i 50 anys».

L'OMS rep protestes de part del col·lectiu LGTBI+

Director general de la OMS
Tedros Adhanom Ghebreyesus (OMS) es dirigeix als homes homosexuals i bisexuals. | EFE
 

Aquest no ha estat el primer cop cap a la comunitat d'homes homosexuals i bisexuals. Dimecres passat, 27 de juliol, va passar una cosa que va provocar la indignació i protesta del col·lectiu LGTBI+.

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, sol·licitava al col·lectiu d'homes que practiquen sexe amb homes que reduïssin la quantitat de parelles sexuals i que «reconsideressin» tenir nous contactes sexuals, tot i que la verola del mico no és una infecció de transmissió sexual (ITS).