Dues mans agafant-se a dos barrots de presó.

Una reclusa transgènere embarassa dues preses en una presó

Les relacions haurien estat consentides

Dues recluses, que compleixen condemna a la presó per a dones de Nova Jersey, es van quedar embarassades. Al principi, qualsevol es podria pensar que el pare dels nadons podria ser algun funcionari de la presó. Però no és així.

Pel que sembla, les dues noies havien tingut relacions sexuals consentides amb una interna transgènere, com recullen els mitjans locals. De moment, no han volgut donar detalls sobre la identitat de les preses ni tampoc sobre les etapes de l'embaràs en què estan. Sobretot perquè el cas està sent investigat pels responsables del centre i les autoritats.

En qualsevol cas, des del Departament de Correccions de Nova Jersey han assenyalat que les «relacions van ser consensuades».

Val a dir que aquest estat va promulgar el 2021 una llei que facilitava l'internament dels presos segons la identitat de gènere preferida. Aquesta mesura es va adoptar després de la petició feta per una dona que va haver de viure en una presó per a homes durant 18 mesos.

Al centre penitenciari on van quedar embarassades les dues internes hi ha més de 900 recluses. Entre elles, 27 dones transgènere. Per poder allotjar-les allà no cal que se sotmetin a una cirurgia de canvi de sexe.

Plànol general d'un calabós amb una finestra amb reixetes on entra la llum
Les dues embarassades van mantenir relacions consentides amb la seva companya. | Canva

No obstant això, ens trobem davant d'una presó que s'ha vist esquitxada en els darrers temps per diferents escàndols. L'any passat un oficial d'alt rang va ser acusat de violar una interna.

Amb anterioritat, el governador Phil Murphy ja havia anunciat la seva intenció de clausurar-la. Hi va haver una sèrie d'episodis d'abús sexual i batudes per part dels agents del centre. Tot i això, els seus plans no es van dur a terme.

El passat mes de novembre del 2021 es va produir un fet molt similar, però a la presó de dones de Washington. En aquesta ocasió, el protagonista va ser Hobby Bingham, un home acusat de pedofília i que es va identificar com a transgènere per entrar en una presó femenina.

Va ingressar sense que se li fes cap mena de comprovació. Un cop a l'interior va aprofitar per violar la seva companya de cel·la, va assenyalar National Review, citant funcionaris del centre. Li va treure partit a les facilitats que concedeixen les lleis locals, que permeten entrar-hi només identificant-se com a dona.

L'exagent de la presó, Scott Fleming, va assenyalar que les persones transgènere han de comptar amb un argument sòlid per sol·licitar-ne l'admissió en un centre femení. En qualsevol cas, les exigències són mínimes, ja que n'hi hauria prou de declarar-se dona.

Va entrar a la presó només canviant-se el nom

El cas de Bingham va resultar una mica sorprenent. Va ser empresonat després de mantenir contacte sexual amb una menor. A l'hora d'escollir presó va optar per mostrar-se com a dona i anomenar-se Andromeda Love.

Amb el canvi de nom i gènere al document d'identitat n'hi havia prou. No es va comprovar la reassignació de sexe ni el consum d'hormones.

A la cel·la va ser descobert nu amb la seva companya, Heather Lee Ann Trent, una dona que presentava problemes mentals. El sistema penitenciari qualifica totes les relacions sexuals com a no consentides, per la qual cosa es consideraria una violació el que va fer amb ella.

Andromeda Love va intentar enganyar Trent assegurant que eren ànimes bessones. I hi havia indicis més que suficients per pensar que havia abusat d'aquesta reclusa.

El més vistós de tot és que una vegada que va complir condemna, Bingham es va tallar els cabells i va tornar a adquirir el seu anterior nom. Un exfuncionari assenyalava que hi ha uns 150 presos que estarien en presons de dones procedents de les dels homes.