Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Passatgers en un tren de Rodalies de Catalunya a punt de sortir

Vídeo: Dos vigilants de Renfe agredeixen un passatger a Barcelona i queda tot gravat

La companyia obre expedient als treballadors i assegura que no toleraran aquestes actituds

Passatgers en un tren de Rodalies de Catalunya a punt de sortir
La companyia obre expedient als treballadors i assegura que no toleraran aquestes actituds | cedida

Renfe ha decidit apartar dos vigilants de seguretat  per haver reduït i colpejat un passatger  a Barcelona. En un vídeo fet públic aquest dissabte es veu com els dos treballadors tenen immobilitzat un home sobre els seients del tren, a qui emmanillen i tapen la boca en diverses ocasions per evitar que parli.

En un moment donat, després que el viatger profereixi diverses queixes, un dels vigilants li propina un cop de puny. Poc després, els dos vigilants s'adonen que estan sent gravats i reclamen a la noia que ho enregistra, parella de l'agredit, que apagui el telèfon i esborri les imatges.

«Des de Renfe no tolerarem actituds d'aquest tipus», ha explicat la companyia, que els ha apartat, a l'espera que es resolgui l'expedient que els han obert. Renfe ha recordat que fa una inversió anual de 15 milions d'euros en seguretat, que complementa la que ja fan els responsables de seguretat ciutadana.

La polèmica destrossa d'un vigilant que va indignar la xarxa

El polèmic vídeo d'un vigilant de seguretat de Renfe picant amb la porra a la paret de les instal·lacions on es preparen per a la seva jornada laboral es va fer viral a la xarxa  el passat mes de març. L'home en qüestió crida i pica a la paret del lloc, causant certes destrosses, en un intent de demostrar força al seu «cap d'equip», tot proclamant «Espartaco!» i «Per Espanya!».

Alguns usuaris de Twitter  van criticar amb duresa el «nivell» del personal que ha de vetllar per la seguretat dels usuaris de Renfe, que no consideren prou «qualificat». Un dels perfils que ses va mostrae en contra de les imatges, els defiinia, de fet, com a «goril·les de dubtosa estabilitat psicomental».