Renfe retira del servei dos vigilants que diumenge van agredir un passatger en un tren a Calella

Altres passatgers van recriminar la violenta actuació dels guàrdies i van amenaçar d'aturar el tren fent servir l'anella de seguretat

Estació Manresa Renfe
Els fets van tenir lloc en un tren de l'R1 que anava a Calella. | Cedida

Renfe ha retirat del servei dos vigilants de seguretat que diumenge van agredir un passatger que viatjava en un tren a Calella per no portar mascareta. La companyia ferroviària ha avisat que no tolera cap actitud de maltractament cap a les persones. Els fets van tenir lloc aquest passat diumenge a la tarda, en un comboi de la línia R1, quan dos vigilants va recriminar un passatger que no portava mascareta i la discussió va acabar pujant de to i amb el jove agredit pels responsables de seguretat.

L'agressió, gravada i penjada a les xarxes

Un altre viatger que anava al comboi ho va gravar amb el mòbil i ho va penjar a les xarxes. En el vídeo, de dos minuts de durada, es pot escoltar com alguns passatgers recriminen l'actuació violenta dels vigilants, que intenten immobilitzar el jove, alhora que amenacen de fer servir l'anella de seguretat per aturar el tren.

En un moment del vídeo, el viatger agredit demana la seva identificació als dos vigilants, però aquest responen que només la donaran als Mossos d'EsquadraRenfe ha concretat que aquestes dues persones ja no treballaven dilluns al matí, i que se'ls ha obert un expedient informatiu que podrà esdevenir en sancionador.


Comentaris

envia el comentari