Rescat en helicòpter de dues excursionistes ferides al Vallès Occidental i al Ripollès

Ambdues dones s'han fet lesions al turmell, l'una a La Mola i l'altra al Puigmal

Evacuació de muntanya - Bombers
Rescat en helicòpter de dues excursionistes ferides al Vallès Occidental i al Ripollès | Bombers

Aquest passat dilluns, 12 d'agost, els Bombers de la Generalitat han hagut de fer dos rescats en helicòpter d'excursionistes lesionades; l'una a La Mola, al Vallès Occidental, i l'altra al Puigmal, al Ripollès.

A La Mola, la dona, de 45 anys, va caure en algun punt de la ruta IP4, i com a conseqüència d'una lesió de turmell, no es podia moure. Els serveis d'emergències van rebre un avís minuts abans de les quatre de la tarda, moment en què es va posar en marxar l'operatiu de rescat. L'helicòpter la va recollir a la zona muntanyosa i la va deixar al camp d'hoquei de Les Pedritxes, on l'esperava una ambulància que la va traslladar fins a l'Hospital de Terrassa.

Rescat en llitera rodant

Pel que fa a l'excursionista lesionada al Puigmal, va patir també una regirada de turmell, de tal manera que van alertar els serveis d'emergència sobre un quart de vuit de la tarda. En aquesta ocasió, l'evacuació en helicòpter no es va poder consumar, ja que la boira va impedir tornar amb el vehicle aeri. Com a solució els bombers van baixar la dona amb una llitera rodant, que els va cedir el Centre Internacional de Formació Contínua del campus Manresa de la Universitat de Vic, amb els quals col·laboren en el Curs de Rescat de Muntanya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari