Un noi segresta una menor a Benidorm i se l'enduu a França per casar-s'hi

Els dos jóvens es van conéixer a través de les xarxes socials

policia nacional
La mare de la menor va viatjar a França per a parlar amb la família del xic | Policía Nacional

La Policia Nacional, en col·laboració amb la francesa, ha rescatat en França a una xica de 16 anys que estava retinguda per un romanés, a qui va conéixer a través de les xarxes socials i amb qui va estar en Benidorm, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant). El xic pretenia casar-se amb ella per força.

El xic va viatjar a Espanya des de França, a on residia amb la seua família, amb la intenció de segrestar a la menor i endur-se-la per a formalitzar un matrimoni d'acord amb els seus costums familiars i culturals, segons ha informat este dijous la Direcció General de la Policia.

La menor li va comunicar a sa mare que es trobava en França en contra de la seua voluntat i que estava atemorida per les represàlies que la família del jove poguera prendre contra ella o els seus familiars si es negava al matrimoni o fugia.

Un matrimoni forçat

La investigació es va iniciar quan la mare de la menor va denunciar en la Comissaria de Leganés (Madrid) que la seua filla de 16 anys havia desaparegut del seu domicili amb el jove. Els agents van poder saber que els dos jóvens s'havien citat el mes d'agost passat per a conéixer-se en persona, moment que ell va aprofitar per a emportar-se-la.

Després de passar una primera nit d'hotel en Benidorm (Alacant), van continuar el viatge fins a França i, una volta travessada la frontera, la família del xic va contactar per telèfon amb la mare de la xica en repetides ocasions per a parlar de la boda entre els seus fills, al que es va negar per ser la seua filla menor d'edat.

Per això, la mare va viatjar a França i, després de mantindre una conversa amb la família del jove, que insistia en el matrimoni, va conseguir vore's en privat amb la seua filla, que li va contar que estava allí contra la seua voluntat i que el seu desig era tornar a Espanya amb la seua família.

Quan la mare va tornar a Espanya, va relatar als agents el que havia passat i va aportar les conversacions que havia mantingut amb ella per WhatsApp, a on manifestava la seua intenció d'escapar quan li fora possible. També va informar sobre la geolocalització que la menor li havia compartit a través del seu telèfon mòbil.

Seguidament, es va emetre una Ordre Europea d'Investigació dirigida a les autoritats franceses per a la localització i protecció de la menor. Finalment, l'operatiu realitzat en col·laboració amb la Policia francesa va permetre localitzar i rescatar a la menor a França en perfecte estat.

També pots llegir...


Comentaris

envia el comentari