Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles

Enxampats pels Mossos: 2 restaurants serveixen dinars a 50 persones en horari prohibit

Els fets han tingut lloc al Pertús, una zona de la Jonquera al límit amb el territori francès
Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles
Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra. | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han denunciat els propietaris de dos restaurants de la part catalana del Pertús a la Jonquera (Alt Empordà), que estaven servint dinars a 49 turistes francesos fora de l'horari permès. En concret, la patrulla ha enxampat els dos establiments oberts pels volts de les dotze del migdia, una hora abans del que fixa el Govern.

En un d'ells hi havia 34 persones consumint, mentre que a l'altre se n'hi ha detectat quinze. A més, els clients anaven sense mascareta i sense separació a les taules. Tot plegat ha passat quan una patrulla que estava fent tasques de vigilància ha comprovat que hi havia dos autocars amb plaques franceses aparcats a la zona i han sospitat que podrien estar en establiments de la zona.

Aleshores, els agents han localitzat els dos restaurants oberts i han comprovat que a dins hi havia una cinquantena de persones menjant, malgrat que estaven incomplint amb la restricció horària corresponent. A més, la limitació de mobilitat impedeix que persones que no siguin de la mateixa localitat vagin als establiments a consumir. Per tot plegat, els policies han aixecat dues actes —una per local— i han tramitat la preceptiva denúncia als propietaris. També han identificat dos clients per saber d'on procedien.

Sàmper crida a la prudència i a evitar desplaçaments: «El consell d'avui és no sortir de casa»

Al mateix temps, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida a la prudència i a evitar desplaçaments aquest cap de setmana arran del temporal Filomena, que està deixant neu a bona part de Catalunya. «Si el consell d'ahir era no sortir de casa, el consell d'avui és no sortir de casa», ha resumit en una roda de premsa aquest dissabte en què ha alertat que l'episodi de nevades «es pot complicar» amb l'arribada de forts vents. Sàmper ha comparegut al costat del director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara; de la subdirectora del Servei Català de Trànsit, Lourdes Puigbarraca, i del comissari dels Mossos d'Esquadra Joan Carles Molinero.

Malgrat l'episodi que va començar ahir divendres, Sàmper ha remarcat que no hi ha hagut incidents «importants» però ha insistit que l'arribada de vents provocarà una «combinació perillosa» per la neu acumulada especialment en arbres, on pot provocar el trencament de branques. L'única incidència pel que fa al subministrament elèctric, ha afegit, ha tingut lloc a Gironella (Berguedà), però ja ha estat resolta. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha subratllat que s'ha registrat «molt poca mobilitat» per part dels ciutadans i ha agraït que hagin complert amb les recomanacions d'evitar els desplaçaments.

Pel que fa a altres incidències, el conseller només ha citat la manca de subministrament elèctric a Gironella, que ja ha quedat resolta, i «algun retard» a la xarxa ferroviària, on només hi ha l'R-12 tallada entre Manresa i Lleida. D'altra banda, les fortes nevades que han caigut a Madrid han obligat a desviar fins a vuit vols a l'aeroport del Prat davant la impossibilitat que poguessin aterrar a la capital espanyola.

Vilaclara ha detallat que les nevades podrien allargar-se fins dilluns i caure «en qualsevol moment». Tot i que ha indicat que a la Catalunya central tindran una afectació menor de la prevista i la cota de neu s'enfilarà fins als 600 metres, ha subratllat la incidència que tenen i tindran a les comarques gironines i al sud del país. De fet, a les Terres de l'Ebre és on fins ara s'han registrat els gruixos més considerables, d'uns 30 centímetres, a Arnes i a Horta de Sant Joan. A la resta del territori les precipitacions tindran «forma de ruixats».