Retiren milers de sobres de pernil tallat sense control sanitari a Salamanca

La Guàrdia Civil investiga dues persones per envasar de forma il·legal productes carnis en un garatge de Salamanca

La Guàrdia Civilinvestiga dues persones acusades d'haver tallat i envasat al buit pernils i paletes de porc sense les condicions higièniques adequades, en un garatge del municipi d'Aldeatejada, a la província de Salamanca. En control, la policia ha immobilitzat almenys 1.000 quilos de productes que no disposaven dels papers que acreditessin l'autorització de venda i els controls sanitaris corresponents, en empreses de la mateixa província castellana, i també de Sevilla. 

L'escorcoll es va dur a terme el passat 12 de desembre, quan els agents del Seprona de la Guàrdia Civil i també veterinaris de la Junta de Castella i Lleó es van desplaçar al garatge, on es van poder comprovar les pèssimes condicions higièniques en què es manipulaven els aliments. En concret, diverses empreses enviaven els pernills i paletes ibèriques per al tall amb ganivet a l'immoble, i posteriorment els aliments  s'envasaven en sobres i es distribuïen per a la venda al públic. 

Els responsables contractaven els serveis de talladors professionals de pernil

A banda, el responsable del garatge adquiria pernils que etiquetava amb el registre sanitari de l'empresa a la qual li comprava el producte, sense que la certificació es pogués utilitzar per a la venda d'aquest. Per poder dur a terme els talls, els responsables contractaven fins a set talladors de pernil, que es desplaçaven al garatge amb tots els utensilis necessaris. 

Després de la troballa, la Guàrdia Civil va poder retirar del mercat uns 2.482 sobres de pernil tallat, i 1.414 sobres de paleta, alhora que la Junta de Castella i Lleó també ha retirat una important quantitat de producte curat. 

També et pot interessar...