Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'Esther López i una zona on se la va buscar

L'home que va trobar el cos d'Esther López revela la veritat

Esther López estava a la vista

El cos sense vida d'Esther López va ser localitzat el passat 5 de febrer per un home. En un primer moment es va dir que era un senderista que passejava per la zona, però en realitat, aquesta dada no era del tot certa.

La persona que la va trobar era José María, un veí de Salamanca de 47 anys, que es va dirigir fins a Traspinedo per col·laborar a la recerca. Així apareix a la declaració que va fer a la Guàrdia Civil, com es va poder conèixer després de l'aixecament del secret de sumari.

Estava al corrent del qual l'havia passat a l'Esther, així que va voler aportar el seu granet de sorra i aquell matí va anar fins a la localitat val·lisoletana per col·laborar en les feines de rastreig. Va optar per fer-ho pel seu compte i va aprofitar el temps també per fer una mica de turisme.

Va explicar que va arribar «cap a les 9:30 i vaig aparcar el cotxe al restaurant 'La Maña'». Apunta que «no coneixia de res» la noia, però malgrat això va voler donar un cop de mà. Fins ara, totes les batudes realitzades pels veïns i Guàrdia Civil havien resultat infructuoses.

Aquell matí va caminar per diverses finques, es va aproximar a la riera i va arribar fins a la zona on hi havia el cos de la jove. Ho va aconseguir en tot just una hora, quan amb anterioritat hi va haver batudes multitudinàries que no van aconseguir res. Alhora, la seva efectivitat va resultar una mica estranya per als agents.

Muntatge foto Esther López
Esther López va ser localitzada per un home de Salamanca en un temps rècord | Catalunya Diari

Ha revelat que «a uns quinze metres de passar la cruïlla, a primera vista», va observar el cos d'una persona que «estava d'esquena». Només detectar-ho va trucar «immediatament per avisar». En molt poc temps «va arribar un cotxe de la Guàrdia Civil».

En la seva declaració va assenyalar que «cap persona va manipular el cos» d'Esther López ni s'hi va acostar durant aquest temps. Va voler deixar-ho ben clar, ja que la seva posició no es corresponia amb un atropellament.

Mentre surten a la llum nous detalls sobre la desaparició i la posterior mort de la noia, el cas sembla estancat. El focus s'ha posat sobre l'Óscar, un dels homes que va estar amb la víctima aquella nit per les seves contradiccions, els canvis en les versions i la poca credibilitat que ofereix el converteixen en el principal sospitós.

La família de la veïna de Traspinedo, mentrestant, es mostra convençuda que algú el va ajudar a desfer-se de proves manipulant el vehicle. «Si ha tocat la centraleta i afirma no saber res de mecànica, i que no hi ha ningú al seu voltant que sàpiga de mecànica, algú ha de tenir una màquina de diagnosi».

L'advocat de la família sosté a 'El Español' que algú li va haver d'«haver ajudat». Feia referència a l'esborrat de les avaries del cotxe. I és que, segons la seva opinió, una tercera persona hi va col·laborar per esborrar l'empremta informàtica del vehicle.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
Agents de l'Institut Armat a la zona on van trobar el cos d'Esther | Europa Press

Esther López sortia de festa massa, va dir el sospitós

Hi va haver unes paraules del principal sospitós que no van agradar gens a l'entorn d'Esther López. Durant les declaracions que va prestar a seu judicial se li va preguntar per les seves múltiples contradiccions. Però sempre es va limitar a contestar amb un «no sé, no me'n recordo».

En un moment de l'interrogatori va responsabilitzar la víctima del trist final, assegurant que últimament sortia molt de festa. Una cosa que va provocar una gran indignació a la família de la noia.

Mentrestant, els investigadors continuen amb la seva feina. Durant les darreres setmanes van extreure més de 500 mostres d'ADN de l'habitatge i el vehicle d'Óscar. En aquests moments estan sent analitzades per comprovar si hi ha restes biològiques de la dona.

Els amics i els familiars d'Esther López reclamen respostes. Després de més de quatre mesos, el cas continua amb moltes interrogants i sense cap detingut per la seva mort.