La revetlla de Sant Joan acaba amb vuit detinguts i dues den√ļncies per agressions sexuals a menors

Dels més de 2.600 controls d'alcoholèmia, 179 donen positiu administratiu i 18 més, penal
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra | Mossos

La revetlla de Sant Joan ha acabat amb vuit detinguts, dos menys que l'any passat, principalment per baralles i agressions a festes i revetlles. S√≥n les dades del balan√ß dels Mossos d'Esquadra que tamb√© han rebut, fins aquest dilluns al migdia, dues den√ļncies per agressions sexuals a menors, una a Vilanova i la Geltr√ļ i una altra a Mollet del Vall√®s. Aix√≠ ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en una roda de premsa en qu√® el comissari Sergi Pla, ha especificat que tamb√© s'ha identificat el suposat agressor d'un noi a la platja del Bogatell de Barcelona. Pel que fa al Servei Catal√† de Tr√†nsit, l'operatiu de Sant Joan ha perm√®s fer 2.683 controls d'alcohol√®mia dels quals 179 han donat positiu administratiu i 18 positiu penal, unes xifres lleugerament superiors a l'any passat.

 

La major part dels vuit detinguts ho s√≥n a causa de baralles o agressions donades per l'efecte de consum d'alcohol. Hi ha per√≤, tamb√©, un detingut per un robatori amb viol√®ncia i intimidaci√≥ d'una motxilla a una platja i una altra per resistir-se als agents de l'autoritat. Aix√≠ ho ha explicat Pla, que ha afegit la identificaci√≥ d'un individu que ha agredit amb arma blanca a un altre noi a la platja del Bogatell de Barcelona, per√≤ que encara no ha estat detingut. El comissari dels Mossos d'Esquadra ha dit que la v√≠ctima est√† greu per√≤ no ha pogut especificar m√©s detalls. 

 

Pel que fa a les den√ļncies per agressions sexuals, els Mossos d'Esquadra n'han registrat dues a dos menors, que s'haurien produ√Įt durant la nit a Vilanova i la Geltr√ļ i Mollet del Vall√®s. L'any passat van ser quatre. De totes maneres, tant Buch com Pla han advertit que aquesta xifra no es pot ¬ędonar per tancada¬Ľ perqu√® encara hi ha marge per interposar den√ļncies de suposades agressions durant la revetlla. A aquests dos casos s'hi ha de sumar l'agressi√≥ denunciada a Badalona, interposada aquest diumenge al mat√≠ per uns fets que suposadament haurien passat la nit o matinada de dissabte a diumenge. 

 

Revetlla sense accidents mortals

El conseller d'Interior ha destacat que durant la revetlla de Sant Joan no s'han produ√Įt v√≠ctimes mortals en vies interurbanes per accidents de tr√†nsit, tot i que al cap de setmana se n'han donat dues, a l'N-340 a Amposta o a l'AP-7. Durant tota nit, els Mossos d'Esquadra de tr√†nsit han fet fins a 2.683 controls d'alcohol√®mia. D'aquests, en 179 casos el conductor ha donat un positiu administratiu, dos punts per sobre de l'any passat, i 18 han estat positius penals. Aquest petit augment, ha dit Buch, significa que ¬ęs'ha perseguit m√©s els conductors¬Ľ. Tamb√© s'han fet 47 controls de drogues.

 

Buch ha recalcat que l'operaci√≥ tornada per√≤, encara no ha acabat, ja que es preveu que tornin a l'√†rea metropolitana de Barcelona fins a 300.000 vehicles fins a les 12 de la matinada. Per aix√≤ ha advertit la possibilitat de ¬ęcerts col¬∑lapses¬Ľ a vies ¬ęt√≠piques de cap de setmana d'estiu¬Ľ com s√≥n l'AP-7, la C-32, l'N-340. Tamb√© ha demanat ¬ępaci√®ncia i prud√®ncia¬Ľ a tots els conductors i sobretot ¬ęque portin aigua¬Ľ. Buch ha afegit ¬ętots hem de tornar a casa¬Ľ.

 

La revetlla de Sant Joan tamb√© ha deixat prop de 4.000 trucades a trav√©s del 112 i ha obert 2.121 expedients. El SEM, per la seva banda, ha at√®s 256 persones per diverses patologies, sobretot intoxicacions, que han afectat 128 persones. Tamb√© han at√®s 85 agressions, 25 per accidents de tr√†nsit, 20 per cremades i 7 per afectacions oculars. A m√©s, fins a 243 s'han despla√ßat als serveis d'urg√®ncia, hospitals o CUAPs, per ser atesos per lesions produ√Įdes sobretot per cremades .Comentaris

envia el comentari