La pluja i el vent fan perillar l'edifici que s'ha d'enderrocar al barri de la Salut de Badalona

Hi ha 105 desallotjats | El consistori ha prohibit que tornin a casa fins que no s'hagi demolit el bloc
Bombers treballant a la zona de les finques afectades
Bombers treballant a la zona de les finques afectades de Badalona | Catalunya Diari

Aquest dissabte al matí, els tècnics municipals han tornat a revisar l'edifici de cinc plantes amb risc d'esfondrament al barri de la Salut de Badalona (Barcelonès). L'immoble està situat al número 16 del passatge de la Torre, té aluminosi i es troba en un estat molt precari, amb l'aparició de grans esquerdes i un enorme forat en un lateral que deixa al descobert un lavabo i una cuina d'un pis.

 

L'Ajuntament ha ordenat l'enderrocament 

edifici ris enderroc
Els Bombers han valorat enderrocar-lo  | Ajuntament de Badalona

 

L'alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha activat tots els mecanismes per enderrocar «amb la màxima urgència» l'edifici de cinc plantes del barri de la Salut afectat d'aluminosi. «Per la seguretat de tots els veïns no hi ha cap més alternativa», ha assegurat. A l'edifici hi treballen ara dues empreses, que estudien la manera de fer l'enderroc, que encara no té data exacta però sí «tota la urgència».

 

En tot cas, el que busca l'Ajuntament és fer un enderroc controlat per tal d'evitar conseqüències més greus si l'edifici cau per si sol. Pastor també ha explicat que cap dels veïns desallotjats, tampoc els dels edificis veïns, podran tornar a casa fins que no s'hagi realitzat l'enderroc.

 

Les últimes informacions veien difícil poder salvar l'immoble. Per motius de seguretat, dilluns al vespre ja es van desallotjar 29 veïns de l'edifici i de tres finques del costat després d'aparèixer una esquerda. El consistori informa que els veïns afectats estan rebent atenció al centre cívic La Salut. Els accessos al passatge de la Torre i al passatge dels Encants estan tallats. 

 

 

La pluja i el vent fan perillar l'estabilitat de l'edifici

La pluja i el vent que bufa aquest diumenge al matí a Badalona fan perillar l'estabilitat de l'edifici de cinc plantes afectat d'aluminosi i amb risc «imminent» de caiguda. L'Ajuntament vol evitar que l'edifici caigui per si sol i, per això, tal com ja va decidir aquest dissabte, ha ordenat enderrocar-lo. Tècnics municipals estan reunits aquest matí per determinar quina empresa s'encarregarà de l'enderroc, quan es farà i quin cost aproximat tindrà.

 

En declaracions a Rac1, el regidor d'Urbanisme i Protecció Civil, Ruben Guijarro, ha explicat que la previsió és que aquest dilluns es facin les tasques preliminars, i ha detallat que el cost dels treballs serà d'entre 350 i 450.000 euros. La policia té acordonada la zona i en prohibeix l'accés.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari