Imatge d'un centre comercial.

Robatoris en centres comercials de Barcelona: aprofiten el superabastiment de Nadal

Els lladres aprofiten que els centres comercials s'abasteixen amb productes de gran valor per la campanya de Nadal

Arriba el Nadal i arriba la bogeria comercial. Un compte enrere de 15 dies i un objectiu: comprar, comprar i comprar. No tothom, però, està per la labor d'entrar en aquesta espiral comercial. Ho demostren els robatoris que han patit aquesta setmana almenys dos centres comercials de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Segons avança Crónica Global, ja s'han registrat dos robatoris en centres comercials —tots dos, de la firma Alcampo— d'idèntica metodologia. Dos individus desconeguts han perpetrat encastaments (mètode a través del qual s'estampa un cotxe contra el vidre d'un comerç per a després robar-hi) en centres comercials situats a Sant Adrià de Besòs i a Sant Quirze del Vallès. 

Tots dos robatoris s'han perpetrat durant aquest Pont de la Puríssima. Segons sembla, a més, tots dos tenien un objectiu: robar tota mena de productes d'electrònica com telèfons mòbils, portàtils i altres objectes de gran valor. Els lladres haurien aprofitat que els centres comercials s'han abastit amb productes de gran valor aquests darrers dies a causa de la campanya de Nadal. 

«Tenen xivatades des de dins»

El mateix mitjà va més enllà. Expliquen, així mateix, que en tots dos casos els lladres tenien informació del material que hi havia en aquestes botigues. Sembla ser que els lladres comptaven amb «informació interna» que els indicava que els espais s'havien aprovisionat de tota mena de productes de valor. «Tenen xivatades des de dins», asseguren testimonis a Crónica Global

L'encastament, una praxi habitual 

És una praxi habitual i molt perseguida pels cossos policials. Sense anar més lluny, el 30 de novembre passat, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil van arrestar sis membres d'un grup criminal itinerant que estava especialitzat en robatoris a establiments comercials d'alt valor. 

El grup sostreia vehicles a la comunitat de Madrid i es desplaçava fins a Catalunya per cometre robatoris per encastament. Durant el viatge de tornada o l'endemà, col·locava el material sostret a persones que actuaven com a receptores i que el revenien a tercers. La policia atribueix a l'organització onze robatoris de vehicles d’alta gamma i cinc robatoris amb força. 

Així mateix, estima que el perjudici econòmic total generat a les víctimes és de 850.000 euros. Els arrestats acumulen 235 antecedents policials i tres d'ells han ingressat a presó provisional.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp