Roben 25 ordinadors portàtils i una dotzena de tauletes de l'institut escola Puig i Gairalt de L'Hospitalet

El conseller Bargalló afirma que el Departament d'Educació està treballant amb l'asseguradora perquè els nous aparells arribin «el més aviat possible»

Imatge de la façana de l'institut escola Puig i Gairalt de L'Hospitalet de Llobregat
L'institut escola Puig i Gairalt de L'Hospitalet de Llobregat ha denunciat el robatori de diversos ordinadors i tauletes. | Google Maps

L'institut escola Puig i Gairalt de L'Hospitalet de Llobregat ha patit el robatori de 25 ordinadors portàtils i una dotzena de tauletes, segons han confirmat a l'ACN fonts municipals. Els responsables del centre, ubicat al barri de Pubilla Cases, han interposat una denúncia davant els Mossos d'Esquadra. La notícia l'ha donat a conèixer aquest dimarts el cap d'estudis del centre, Cesc Cornet, a través de les xarxes socials.

El docent ha demanat ajuda per aconseguir una donació de material o bé aparells a un preu més econòmic. Ha recordat que tot i disposar d'assegurança, els tràmits podrien dilatar-se. En aquest sentit, la resposta del conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha estat immediata i durant una roda de premsa aquest dimarts a la tarda ha afirmat que els Serveis Territorials estan treballant amb el centre per resoldre el problema «tan aviat com es pugui».

El Departament d'Educació treballa amb l'assegurada per agilitar els tràmits

El conseller Bargalló ha lamentat els fets que ha patit el centre educatiu de L'Hospitalet de Llobregat i ha dit que malauradament aquesta mena d'episodis són habituals durant les vacances. «Aquest no serà l'únic centre dels 5.500 que hi ha on ha passat aquest estiu», ha considerat.

En aquest sentit, ha assegurat que la inspecció dels Serveis Territorials ja està treballant amb l'empresa asseguradora, per poder agilitar al màxim els tràmits. Amb tot, ha reconegut que aquesta mena de processos no són ràpids i que els nous aparells no estaran disponibles dilluns vinent, quan comença el curs escolar.

Tot i això, el conseller d'Educació ha advertit que «si hi ha algun motiu pel qual els ordinadors són necessaris abans que l'assegurança els restitueixi es farà servir l'estoc general del departament per casos de contingència».


Comentaris

envia el comentari