Romane Hourcastagnou

Roma, la jove de 23 anys morta en un tràgic succés: ho havia fet centenars de vegades

«L'impacte contra el terra va ser molt violent», relaten

Romane tenia tota una vida per viure. Però de cop i volta, tot es va acabar. Va ser d'un dia per l'altre i, això sí, de la manera més tràgica possible. Romane Hourcastagnou era una amant del paracaigudisme i va decidir que divendres passat, 6 de maig, era un bon dia per fer allò que tant l'apassionava.

La mala sort, però, es va acarnissar amb ella. El paracaigudes no es va obrir i va morir després de saltar d'una avioneta a mil metres d'alçada. Romane va morir a la localitat francesa d'Estrasburg.

Romane ho havia fet 'centenars' de vegades

I és que Romane Hourcastagnou era una gran aficionada d'aquesta pràctica. No era, ni de bon tros, la primera vegada que ho feia. Aquell dia, juntament amb uns amics, la jove va decidir tornar a saltar amb paracaigudes.

Segons recull Informatius Telecinco, la jove, de 23 anys, havia fet més de 100 salts. El director tècnic del Centre Regional de l'Escola de Paracaigudisme a Alsàcia, França, Roland Ilyes, va relatar: «La part de la caiguda lliure va transcórrer amb normalitat, però hi va haver un problema a la inauguració».

Paracaigudes
El paracaigudes de Romane no es va obrir i va morir en impactar contra el terra. | NASA

«L'impacte contra el terra va ser molt violent»

És el que relata el mateix Ilyes. Si bé és cert que cataloguen l'accident d'un succés fatal, també ho és que la policia de França ja està investigant què podria haver passat perquè el paracaigudes de la noia no s'obrís.

La veritat és que per als que ho van viure va ser terrible. 'Roma' es va llançar amb deu persones més que també tenien experiència prèvia en aquesta pràctica. De fet, els mateixos acompanyants van narrar que, a l'aire, es va intentar fer una maniobra d'emergència per salvar la vida de Romane.

Però l'alçada i la velocitat de la caiguda van impedir que l'operació fos un èxit. «Vam observar el que va passar amb gran impotència, no vam poder fer res per evitar-ho», relaten mentre afegeixen: «L'impacte contra el terra va ser molt violent».

Finalment, després del terrible succés, un grup de psicòlegs es va personar fins al lloc dels fets per prestar declaració als companys de Romane.

Vuit dies després, França continua commocionada amb la mort de Romane, de tan sols 23 anys. Tot i això, a petició de la família de la mateixa Romane Hourcastagnou, els mitjans gals no han fet més enrenou del succés.