Rosa Peral, sobre l'altre acusat del crim de la Guàrdia Urbana: «És un psicòpata»

La sospitosa continua atribuint l'assassinat de la seva parella al seu excompany, Albert López

Contundents paraules de Rosa Peral, acusada del crim de la Guàrdia Urbana, pocs dies abans que arrenqui el judici a l'Audiència de Barcelona. L'exagent del cos i acusada d'assassinar i calcinar la seva parella junt amb el seu excompany de feina, Albert López, ha concedit una entrevista a Catalunya Ràdio des del centre penitenciari, on espera des de 2017 el judici del cas, que comença el pròxim 31 de gener.

Peral nega haver matat la seva parella i esclata de nou contra Albert López, l'altre sospitós de matar Pedro Rodríguez. «És un psicòpata, un abusador, un narcisista i una persona molt violenta», ha assegurat l'acusada a la ràdio. «Es tornava boig si no li contestava al mòbil», afegeix.

Nega el crim i el triangle amorós

«Si l'hagués volgut matar, me n'hauria anat de cap de setmana romàntic amb ell, a soles, els tres dies previs al crim?», ha dit Rosa Peral, que continua negant el crim i assegura que no existia una relació amorosa a tres bandes. Segons ella, existia un total equilibri familiar i sentimental amb la seva parella.

L'acusada manté que Albert López va ser qui va matar Rodríguez a casa seva i que ella, per «instint», va pujar a la planta de dalt de l'immoble per protegir les seves dues filles. «L'Albert va irrompre a casa, saltant la tanca i amb una motxilla on duia una destral, i se les va tenir amb el Pedro», assegura.

Peral ha relatat a més la suposada amenaça que rebia per part d'Albert López hores després del cim: «No preguntis res, no vagis als Mossos i fes vida normal. Si no, les teves filles en sortiran perjudicades». A més, assegura veure amb bons ulls que el jurat popular visiti casa seva perquè «entendran moltes coses».

«Pensava que em volia cremar»

Segons Peral, l'expolicia i excompany seu va obligar-la a portar el seu cotxe fins al pantà de Foix, on assegura que va témer per la seva vida: «Quan vaig veure a Albert baixar del cotxe amb dos bidons de gasolina vaig pensar que em volia cremar i vaig marxar corrents». Sosté que no tenia ni idea que el cos sense vida de Pedro era dins del cotxe.

De moment però, la investigació apunta a un assassinat conjunt a mans de Peral i López. L'acusada va esperar diversos dies a donar la seva versió dels fets als Mossos i ara ho reconeix com un error, justificant que tenia por a les amenaces d'Albert.

Por a un judici poc «objectiu»

Rosa Peral ha aprofitat també l'entrevista per expressar el seu descontentament amb la instrucció del cas. No entén per què el jutge no va atendre la seva petició d'analitzar la sang que hi havia en la tovallola que els investigadors van trobar entre la roba bruta. Les proves d'ADN que s'han fet de moment han conclòs que la sang era d'ella i de la víctima. Peral assegura que la sang era seva perquè tenia la regla. El jutge de l'Audiència ha autoritzat que s'analitzi.

I els retrets de Peral al jutge per les proves que li ha denegat van més enllà. Tampoc entén per què el magistrat no va admetre com a prova el visionament de les càmeres de vigilància del carrer fins vuit mesos després, on es pot seguir el trajecte des de casa seva al pantà. «Quan vam accedir a les imatges ja s'havien esborrat», explica, visiblement sorpresa que la justícia «tardi tants mesos a concretar una gestió com aquesta».

Peral ha assegurat, per últim, que s'ha tingut poca cura a l'hora d'investigar les trucades i missatges de Whatsapp  relacionats amb el cas. Els investigadors, de moment, no han constatat que Albert López fes servir un segon mòbil a partir de l'1 de maig de 2017 per assetjar-la, tal com assegura Rosa Peral. Refugiada en la lectura i separada de les seves filles des de fa dos anys i mig, l'acusada espera a presó ser jutjada, amb «por que no es faci de manera objectiva».

També et pot interessar...