L'Antònia ha estat la primera persona en rebre la vacuna de Janssen a Catalunya

Salut administra les primeres vacunes monodosi de Janssen a Catalunya

Catalunya ha rebut 24.000 vials del quart vaccí que es distribueix a la Unió Europea

El Departament de Salut ha administrat aquest dijous les primeres vacunes de Janssen, que tenen la característica d'administrar-se en una sola dosi, a diferència de les altres tres que també es punxen a l'Estat (Pfizer, Moderna i AstraZeneca). El vaccí també té com a tret diferencial que es conserva a temperatures molt superiors a les que necessiten els altres tres productes, fet que facilita la logística de la distribució. La nova vacuna es destina al col·lectiu d'edat d'entre 70 i 79 anys.

Segons ha informat Salut a través de les seves xarxes socials, la primera dosi del vaccí de Janssen que s'ha administrat a Catalunya l'ha rebut l’Antònia, que s'ha vacuna al Centre Cívic Sant Martí de Barcelona. Catalunya va rebre aquest dimecres a la tarda les primeres 24.000 dosis, que formen part de les 146.000 vacunes del primer enviament destinat a l'Estat.

Les previsions del Departament de Salut són administrar les 24.000 dosis del vaccí entre aquest dijous i demà divendres.

Segon aval de l'EMA a la vacuna de Janssen

Cal recordar que el passat dimarts, després d'una setmana amb la distribució aturada, l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) va mantenir l'aval científic a la vacuna de Janssen després d'investigar la seva possible relació amb sis casos «greus» de trombosi amb trombocitopènia als Estats Units. El regulador de la Unió Europea va determinar que la vacuna monodosi produïda per Johnson&Johnson és segura, però catalogant les trombosis estranyes com «efecte secundari infreqüent». L'agència ha remarcat que el risc de patir aquests casos és «molt baix» i continua recomanant l'ús del vaccí.

Després de l'anunci de l'EMA, la consellera de Salut, Alba Vergés, va aplaudir la decisió. En aquest sentit, Vergés va dir que les vacunes són «segures» i va afirmar que «els beneficis de vacunar-se són superior als riscos». La consellera va afegir que, ara, després del nou pronunciament del regulador europeu, la població pot estar «doblement segura» amb el vaccí Janssen «perquè tot es mira i es remira».