Rectificació de la noticia: 'Sancionen la discoteca de Lleida que va celebrar una festa en ple estat d'alarma'

La direcció del local ha desmentit aquesta informació publicada a diversos mitjans de comunicació

Imatge de la façana de la discoteca Biloba de Lleida

TEXT DE RECTIFICACIÓ  A LA NOTICIA PUBLICADA A DIVERSOS MITJANS DE COMUNICACIÓ EL DIA 29 DE MAIG DE 2020

Havent-se comprovat la falsedat de la notícia publicada per Catalunya Diari el dia 29 de maig de 2020, tot afirmant que «Una discoteca de Lleida ha estat multada amb una important sanció a conseqüència d'una festa privada que va tenir lloc aquest dissabte, en ple estat d'alarma (...) motiu pel qual la direcció del local haurà d'abonar una quantitat de 10.400 euros en concepte de multa. (...) els organitzadors de la festa van assegurar que era una celebració privada i, fins i tot, en un primer moment van negar l'entrada al cos policial. (...) el cert és que els assistents no portaven mascaretes ni respectaven la distància de dos metres entre ells (...) Per aquest motiu, la discoteca haurà de pagar 10.400 euros de multa»;

RECTIFIQUEM, manifestant que aquesta notícia és falsa i apartada de la realitat, donat que NO ÉS CERT que l’establiment Biloba hagi estat multat, ni tan sols s’ha iniciat cap expedient sancionador.

TAMPOC ÉS CERT que en aquest establiment s’estigués celebrant una festa privada en ple estat d’alarma, motiu pel qual TAMPOC ÉS CERT que la direcció del local hagi estat condemnada a pagar 10.400 euros de multa.

TAMPOC ÉS CERT que els responsables de l’establiment neguessin l’entrada als agents de la Guàrdia Urbana.

TAMPOC ÉS CERT que s’hagi acreditat que els assistents no respectessin la distància de seguretat.

Finalment, cal posar de manifest que la imatge que acompanyava la notícia de 29 de maig de 2020 NO CORRESPON a cap festa celebrada a l’establiment Biloba durant l’estat d’alarma.

Per tot l’anterior, es demanen disculpes pels danys ocasionats a la propietat de l’esmentat establiment.

----

NOTÍCIA ORIGINAL

Una discoteca de Lleida ha estat multada amb una important sanció a conseqüència d'una festa privada que va tenir lloc aquest dissabte, en ple estat d'alarma. Tal com recull 'NacióDigital', la discoteca en qüestió és la Biloba, lloc on es van reunir un total de 26 persones per dur a terme la celebració, motiu pel qual la direcció del local haurà d'abonar una quantitat de 10.400 euros en concepte de multa.

Biloba assegura que la festa era legal

Els fets han generat una gran polèmica, fins al punt que els responsables de la discoteca han emès un comunicat on declaren que la trobada era legal perquè compten amb els respectius permisos de servei de bar i de terrassa i l'aforament de la discoteca és de 600 persones

No obstant això, i segons recull el mitjà citat anteriorment, quan la Guàrdia Urbana es va personar a la Biloba el passat dissabte a la nit, els organitzadors de la festa van assegurar que era una celebració privada i, fins i tot, en un primer moment van negar l'entrada al cos policial.

Una multa de 10.400 euros

Però és que, a més, els mateixos assistents a la festa es van delatar. I és que diversos dels participants van compartir imatges i vídeos a xarxes socials on quedava patent que no s'estaven respectant les normes ni mesures de protecció. Imatges que, posteriorment, van ser eliminades de la xarxa.

Així les coses, i malgrat que Pau Simarro, advocat de Biloba, ha explicat que la festa complia amb les mesures de seguretat corresponents, el cert és que els assistents no portaven mascaretes ni respectaven la distància de dos metres entre ells. 

Per aquest motiu, la discoteca haurà de pagar 10.400 euros de multa, que és la xifra establerta pel Ministeri d'Interior en relació amb l'organització d'aquesta classe d'esdeveniments mentre dura l'estat d'alarma. 


Comentaris

envia el comentari