Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sandra porta desapareguda des del dimarts 8 de novembre

Sandra, la desaparició que té a tot l'Estat en suspens: tot el que se sap

Sandra Bermejo García, de 32 anys, va desaparèixer el dimarts 8 de novembre a Gijón

Sandra Bermejo García, una psicòloga de 32 anys, va desaparèixer dimarts passat 8 de novembre a Gijón (Astúries). La cerca se centra a l'entorn del Cabo de Peñas, on divendres va aparèixer el seu vehicle. El cotxe estava en un aparcament amb les pertinences de la jove a dins.

L'únic que faltava era el seu telèfon, l'últim senyal del qual es va emetre dimarts a la tarda a la vora del penya-segat. La policia manté obertes totes les hipòtesis, però n'hi ha una que va guanyant pes a mesura que passen les hores. La noia podria haver caigut pel barranc a causa de la pluja i el mal temps.

Les autoritats han advertit de les dificultats de la cerca i les tasques podrien allargar-se durant uns quants dies més. De fet, aquest cap de setmana ha mort un home al lloc on buscaven la Sandra. La víctima, de 85 anys, es va acostar a la zona de rastreig i va acabar per caure a l'aigua.

L'última hora de la cerca de Sandra

Aquest cap de setmana ha estat molt intens per a l'entorn de Sandra Bermejo, la jove de 32 anys a qui se li va perdre la pista fa dies. Familiars i amics han estat cercant-la al costat de l'operatiu de cerca. De moment no hi ha novetats, però les tasques seguiran els propers dies.

Busquen la desapareguda al Cap de Penyes
Busquen la desapareguda al Cap de Penyes | Catalunya Diari

La recerca de Sandra es va activar dijous passat i hores després van aconseguir trobar el cotxe. Estava a l'aparcament proper al restaurant Cuatro Vientos, a la zona del Cabo de Peñas, on se centra la cerca. A dins hi havia la motxilla amb la documentació, però ni rastre d'ella ni del telèfon.

El tercer dia de recerca va finalitzar sense èxit i la policia ha avançat que seguiran amb les tasques però que es podria prolongar diversos dies. La Policia Nacional de Gijón coordina l'operatiu, on també hi participen Policia Local, Guàrdia Civil, Bombers i Creu Roja. Les esperances es van apagant.

La cerca per terra ha finalitzat i ara se centren en el rastreig al mar. «Ens han dit que aquest dilluns s'anuncia mal temps i que no saben si reprendran la recerca. El que sí que ens han dit és que han acabat el que havien emprès per terra, amb l'ajuda de gossos», explica Fernando, oncle de la desapareguda.

Els familiars descarten el suïcidi

Sandra és una jove madrilenya establerta a Gijón, a qui el seu entorn descriu com a alegre i molt sociable. De fet, totes les alarmes van saltar quan dimarts va quedar amb unes amigues però, no es va presentar a la cita. La seva millor amiga li va enviar un missatge de WhatsApp, però no va obtenir resposta.

Sandra Bermejo, la psicòloga desapareguda a Espanya
Sandra Bermejo, la psicòloga desapareguda a Espanya | Catalunya Diari

L'endemà va tornar a enviar-li un missatge però la Sandra tampoc no va contestar. Dimecres havia quedat amb la seva mare per fer una trucada de vídeo, però quan va arribar l'hora acordada tampoc va aparèixer. La família es va posar en contacte amb els seus amics a Gijón, i van decidir posar-hi una denúncia.

La troballa del cotxe i l'última localització del senyal del mòbil fan pensar que la Sandra va caure pel penya-segat. La família descarta que la jove es llevés la vida, i apunten que la jove era aficionada a fer passejades. Sobretot al Cabo de Peñas, on probablement va patir algun tipus de contratemps.

Demanen la col·laboració ciutadana

Les tasques de recerca de Sandra han aixecat una gran expectació a la zona de la Gaviera. Això va provocar que un home s'acostés a la zona del dispositiu de cerca i es precipités al mar, morint. Per això els agents van haver de marcar un perímetre i impedir que s'acostessin més curiosos.

La madrilenya Sandra Bermejo es va traslladar l'octubre del 2020 a Astúries per treballar com a psicoterapeuta. Una hipòtesi que estudia la policia és que anés a fer una passejada abans de quedar amb les seves amigues i tingués un accident. La seva família es va desplaçar immediatament a Gijón per seguir de prop l'angoixant recerca.

Tota ajuda és benvinguda, i l'associació SOS Desapareguts s'ha bolcat a les tasques de cerca. Han difós la foto de la noia i demanen la col·laboració ciutadana per trobar el seu parador. Qualsevol que tingui alguna pista pot trucar als telèfons 642 650 775 o 649 952 957 o escriure a info@sosdesaparecido.es.