Fotomuntatge de Sara Bravo

Sara, la metgessa més jove que ha mort a la pandèmia a Espanya: «Mare, por a morir..»

Sara, de 28 anys, va ser la primera metgessa que va morir per Covid-19 a Espanya: Va ser el 28 de març de 2020 i la seva mare demana justícia

La Sara era incansable. Una d'aquelles persones que no s'acovardeix, que segueix endavant amb la vida passi el que passi. Ho va demostrar al llarg d'una vida truncada de cop i volta el 28 de març de 2020.

«T'estimo moooooolt. Molt, molt, molt, mooooooolt!». Així sonava la veu de Sara a l'últim àudio que li va enviar a la seva mare. Ni la Sara ni la Teresa, la seva mare, sabien que aquesta seria l'última vegada que parlarien. Doncs aquella fatídica nit, Sara Bravo López, mèdica a Mota del Cuervo (Conca) i de només 28 anys, va perdre la vida. Va ser la metgessa més jove morta per coronavirus a Espanya.

Selfie de Sara, la metgessa morta a Espanya.
La Sara va morir el 28 de març del 2020. | CatalunyaDiari

Els sanitaris es folraven amb bosses d'escombraries

En una història duríssima que ara treu a la llum 'El Mundo', la mare de Sara demana justícia per a la seva filla. «Culpo el Govern d'Espanya i la resta de Governs per no informar ni protegir els sanitaris», diu Teresa López, mare i la jove.

«He presentat una demanda, contra el Sescam, i espero guanyar-la. Vull que es reconegui que la meva filla va morir treballant i que, encara que sigui amb diners maleïts, paguin la seva mort», insisteix la mare. «Menys aplaudiments i homenatges; i més responsabilitat», demana.

«Mama, tinc por de morir-me»

La Sara tenia asma al·lèrgic. N'havia tingut des que era petita i quan va arribar la pandèmia sabia que hauria d'anar amb la màxima precaució. El 16 de març, la Sara va trucar la seva mare per dir-li que li feia una mica de mal el cap.

Dos infermers fent PCR i TA
Dos doctors realitzant proves PCR. | Àngel Ullate
 

L'endemà va començar a prendre paracetamol i dijous 19, quan el dolor ja era general, va anar a l'hospital general de la Mancha Centro. Va donar positiu i la van ingressar.

Teresa López explica que la Sara sempre havia «intuït» que es podia contagiar, ja que el seu contacte estret amb la gent era diari. «Intuïa que es va poder encomanar a Urgències o amb uns nens de Madrid que els avis van portar amb molta febre. També sospitava d'una residència de Las Pedroñeras», insisteix Teresa a 'El Mundo'.

La cosa no va anar a millor i, lamentablement, el dia 22 de març del 2022 va passar a l'UCI. «Ella estava malament i em va dir: 'Mama, tinc por de morir-me'. Això se'm va quedar gravat», explica amb la veu entretallada Teresa.

Sara es va apagar el 28 de març

Va ser el darrer dia que Sara va poder veure el sol. Un dia abans, el 27 de març, van trucar a Teresa des de l'hospital per explicar-li que quatre metges havien intentat reanimar Sara. Doncs el cor estava afectat.

Va ser el diumenge 28 de març quan va arribar la darrera trucada a casa de Teresa. Dues setmanes després d'emmalaltir, la Covid-19 va sentenciar Sara. I enrere va quedar la vida d'una lluitadora incansable, una metgessa de vocació i, sobretot, la vida d'una persona que estimava la seva mare per damunt de totes les coses.

La Teresa, amb ulls aquosos, demana ara justícia per a la seva filla. No vol més homenatges ni aplaudiments que quedin gens, exigeix justícia per a la seva filla Sara.