Imatge del segon incendi al Bages decretat aquest dilluns, 18 de juliol.

Un total d'onze dotacions de Bombers treballen en un segon incendi ara mateix al Bages

El foc se situa prop de l'antic abocador | Hi ha set mitjans aeris dels Bombers

Els Bombers de la Generalitat treballen aquest dilluns a la tarda en un segon incendi forestal al terme municipal del Pont de Vilomara, al Bages

Els serveis d'emergències han rebut l'avís al voltant de les 15.10 h per un foc que s'ha produït prop de l'antic abocador, i que no estaria relacionat amb l'incendi declarat ahir diumenge, el qual ha cremat més de 1.600 hectàrees. 

Al nou foc hi treballen set mitjans aeris i quatre dotacions terrestres, segons fonts del cos. Des de Bombers de la Generalitat recalquen que treballen «amb contundència per evitar l'expansió de les flames», i assenyalen especialment la «perillositat» de la simultaneïtat dels dos incendis.

Cal destacar, en aquesta línia, que els Bombers de la Generalitat ja havien indicat que l'incendi es trobava en les seves hores clau d'aquest dilluns, 18 de juliol. La marinada i la calor preveien una tarda complicada sobre un incendi que ja ha cremat 1.600 hectàrees. 

Simultaneïtat d'incendis

En sentit nord, el trànsit de la C-16 es desvia per la C-55, mentre cal utilitzar la C-.16c i la C-25 per circular en sentit sud.

D'altra banda, també a les 15.10h, els Bombers han rebut l'avís d'un altre incendi al municipi d'Àger (La Noguera). El foc s'ha declarat a la zona dels Terradets, en una franja de vegetació situada entre la via del tren i la paret d'escalada. Hi treballen tres mitjans aeris i tres terrestres.

Des de Bombers de la Generalitat assenyalen especialment la perillositat de la simultaneïtat dels tres incendis.

«Al 112 no ens deien res»

Una veïna de la urbanització Marquet Paradís del Pont de Vilomara recorda encara amb la por al cos com la seva casa va quedar envoltada per les flames del foc del Bages aquest diumenge. 

«Ens va rodejar per totes bandes, trucàvem el 112 i no ens donaven notícies de res», es queixava aquest dilluns Iris Berenguer. Recorda que l'única indicació que van rebre va ser quedar-se a dins de casa, però que, veient la propagació del foc, van decidir marxar. «Ningú va venir a desallotjar-nos, gràcies a déu vam poder sortir corrents però si hi hagués hagut una persona minusvàlida s'hagués cremat aquí», relata amb indignació. Recorda que van decidir marxar corrents quan ja tenien les flames als peus i «van començar a caure coses dels pins i arbres».