Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
muntatge d'imatges d'una dona acorralada

Segresten a la seva filla de 27 anys per fer-li un exorcisme

La família no havia acceptat que la noia s'hagués divorciat de la seva exparella

Havien d'«expulsar el dimoni». Aquesta va ser la causa per la qual una parella va retenir il·legalment la seva filla durant vint-i-dos dies en una casa de Linares, Jaén. La família li volia practicar l'exorcisme després d'haver-se divorciat del marit.

El passat vint-i-tres de gener, els agressors van ser detinguts per una parella de policies que van anar a l'habitatge després de rebre una trucada d'emergències. En entrar, van trobar un home subjectant la víctima, mentre intentava tapar-li la boca. Les tres persones implicades són els pares de la noia i el seu exsogre.

La noia feia més de tres setmanes que estava retinguda de forma il·legal alimentant-se únicament d'aigua, sucre i mel. El seu exsogre havia acudit a la localitat andalusa simplement per «curar-la». Els tres detinguts han estat posats en llibertat amb càrrecs i tenen una ordre d'allunyament cap a la víctima.

Després de divorciar-se havien de treure el dimoni del cos

Una primera trucada anunciava que alguna cosa passava a Linares. La germana d'una noia alertava emergències que no aconseguia contactar amb ella. Al cap de poc temps, un veí de la zona informava que no parava de sentir crits en un habitatge.

En aquell moment, una parella de la policia va marxar per aclarir la situació pensant que podria ser un episodi de violència de gènere. Quan van arribar al domicili, una parella d'origen pakistanès els va obrir la porta assegurant que no passava res. Però uns crits de fons van desmentir els testimonis.

Foto d'un agent de la Policia Nacional d'esquena.
La policia va pensar en un primer moment que es tractava de violència de gènere | Policia Nacional

En entrar a la casa, els agents van trobar una noia retinguda per un altre dels integrants. L'home estava sobre ella subjectant-li els canells, intentant tapar-li la boca perquè deixés de cridar. L'individu, exsogre de la víctima, va afirmar als agents que «allà no passava res» i que simplement «estava traient el dimoni».

Finalment, tots dos homes i la dona van ser detinguts i traslladats a dependències policials. Després de passar a disposició judicial, tots tres han quedat en llibertat amb càrrecs. Davant d'aquesta situació, la víctima va sol·licitar una ordre d'allunyament contra els acusats, petició que se li ha concedit.

La jove va marxar a viure a Londres

La família d'origen pakistanès residia a Linares a excepció de les dues filles, que s'havien independitzat. Una de les germanes viu a Barcelona i l'altra va marxar a la capital anglesa. Allà vivia amb la seva parella de qui s'havia divorciat recentment.

Segons va declarar la noia, els pares li van demanar que tornés a la ciutat quan es van assabentar de la notícia. Va tornar a Linares i, només arribar, va ser retinguda pels seus pares sense el seu consentiment. Van tancar la porta amb clau, impedint-li la sortida, i la van tancar «per treure-li el dimoni».

Durant aquests vint-i-dos dies, els detinguts pretenien treure tots els mals del cos mitjançant un exorcisme. Tancada, sense comunicar-se amb ningú i gairebé sense menjar, la jove ha sobreviscut al suposat segrest per part dels seus familiars. La víctima va ser trobada amb lesions a la cara, llavis i braços, però avui dia es troba fora de perill.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS i en exclusiva els SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp