Imatge de Sergio Collazo

Sergio, el jove mort com el seu amic Javi sis mesos després: anava a fer 32 anys

Sergio Collazo Ures ha mort en accident de trànsit com el seu amic Luis Javier Añón

La petita localitat de Malpica (La Corunya) es va tenyir de dol fa sis mesos per la pèrdua en accident de trànsit del jove de 32 anys Luis Javier Añón.

 

Tot just recuperats de la tragèdia, afronten ara un altre dur cop. Sergio, amic de Luis Javier, ha mort en un altre accident amb 31 anys.

Sergio va perdre la vida a la carretera de Buño quan tornava a casa després d'haver sortit a prendre alguna cosa. La principal hipòtesi indica l'excés de velocitat com a causa del sinistre. Es va saltar un stop i va fer una volta a l'aire abans de caure en una finca a diversos metres.

Tot va passar molt ràpid però l'accident va ser brutal i Sergio, únic ocupant del vehicle, va morir a l'acte. Va passar dissabte al matí, i aquest dilluns el noi hauria fet 32 anys, l'edat a què va morir el seu amic Luis Javier. Dues tragèdies enllaçades amb només uns mesos de diferència.

El brutal accident de Sergio

Sergio Collazo, de 31 anys i veí de Malpica, passava un moment especialment dolç de la seva vida. Estava molt content amb la seva feina, ja que fa poc va aconseguir que li renovessin el contracte. I aquesta setmana tornaria als terrenys de joc anys després d'haver deixat el futbol.

Muntatge de Sergio Collazo
El jove ha perdut la vida en un accident de trànsit | Catalunya Diari

Tot i això, tots els seus somnis es van apagar de sobte dissabte al matí. Sergio havia sortit a prendre alguna cosa i cap a les 02.30 hores de la matinada va agafar el seu Audi TT per tornar a casa. A l'arribar a la rotonda que uneix Bruño, Cerqueda, Malpica i Carballo, l'excés de velocitat li va jugar una mala passada.

Quan va intentar frenar ja era massa tard i el seu vehicle va impactar contra la vorera de la glorieta i va sortir acomiadat. El cotxe va xocar contra un monticle de terra, va fer una volta de campana a l'aire i va anar a parar a una finca. El vehicle va fer un gir de 180 graus abans de caure amb el morro cap al vial.

El van trobar al matí

Un conductor que hi passava dues hores després va veure restes del vehicle, però va seguir la seva marxa en no veure cap vehicle. L'Audi de Sergio havia quedat mig amagat per l'herba, i no va ser descobert fins a les 08.30 del matí. Van ser els escombriaires de Malpica els que van donar la veu d'alarma.

Van trucar al 112 informant que havien trobat un cotxe destrossat amb una persona inconscient a dins. Els sanitaris desplaçats fins al lloc només van poder confirmar la mort del jove. Es va organitzar un gran desplegament en què van participar Bombers, Policia Local i Protecció Civil.

La Guàrdia Civil va obrir una investigació que apunta a l'excés de velocitat com a causa més probable. Els seus amics es troben sorpresos, ja que «era un noi tranquil al qual no li agradava córrer gaire». Segons expliquen al seu entorn, «ell sempre ens deia que anéssim a poc a poc amb el cotxe».

Volia tornar a jugar a futbol

Sergio va estudiar un cicle formatiu d'electrònica i electricitat, i feia set mesos que estava en una planta de manteniment del planter d'Olveiro. Era solter, no tenia fills, i aquesta setmana tornaria als terrenys de joc. Estava citat per iniciar els entrenaments amb el Buño, equip de la Tercera Autonòmica.

El futbol era una de les grans passions de Sergio, però fa uns quants anys va decidir penjar les botes. Estava molt il·lusionat amb el seu retorn als terrenys de joc. Tot el seu entorn està devastat per la tragèdia, especialment els seus pares José Antonio i Isabel, i la seva germana.

Sergio Collazo i el seu difunt amic
Luis Javier i Sergio, els dos difunts amics | Catalunya Diari

En el seu temps lliure solia acudir a la cerveseria O Pazo a Pazos, Ponteceso. Allí es reunia amb la seva quadrilla d'amics, que el 6 de desembre van rebre el cop de la pèrdua d'un. Luis Javier Añón, de 32 anys, va morir en un accident de trànsit a Carballo, i ara es repeteix la tragèdia.

Va morir a dos quilòmetres de casa seva

La Guàrdia Civil continua endavant amb la investigació de l'accident i estan esperant l'informe d'Atestats. Les petjades de frenada abans del cediu el pas són un indicatiu clar que Sergio va intentar frenar, però no va tenir temps. Va morir a escassos dos quilòmetres d'arribar a casa, i a 48 hores de fer anys.

Els familiars del jove mort només tenen bones paraules sobre ell. Us recorden com un noi tranquil, molt bona persona i amic dels seus amics, «que a més era molt respectuós amb tothom». El que més en destaquen és que «si ho necessitaves sempre t'ajudava».

El dol es torna a tenyir ara sobre Malpica, localitat que va suspendre diumenge els actes del poble. La corporació municipal ha traslladat el seu condol a la família i als afins «per tan trista pèrdua». La quadrilla ha perdut dos amics en només uns mesos.