Jorge i Sheila

Sheila, l'espanyola morta amb 29 anys i un bebè: l'assassí rep una bona notícia

Jorge va degollar la seva parella a Planes (Alacant) i va intentar fer creure a la policia que havia estat un suïcidi

Sheila tenia 29 anys i feia un mes i mig que acabava de ser mare quan la seva parella, Jorge, la va matar cruelment. La història de la seva vida és el relat d'un infern de maltractaments continuats per part de tres parelles diferents. Amb l'última, la jove creia que per fi havia trobat la pau, però va acabar morta a mans seves.

Ara Jorge ha rebut una bona notícia. L'assassí de Sheila ha demanat perdó pels fets, i li han rebaixat la pena de 25 a 15 anys. Fiscalia i acusacions han acordat amb la defensa una reducció de la pena de presó, tenint en compte els atenuants de confessió i penediment.

La mort de Sheila va deixar orfes els seus cinc fills, entre els quals hi ha un bebè de mes i mig fruit de la relació amb Jorge. El crim, que va tenir lloc el febrer del 2019 a Planes (Alacant), va posar de manifest la duresa de la violència de gènere a Espanya. I ara, amb el judici, s'han rememorat les escenes d'aquell assassinat.

Víctima d'un assassinat cruel

Sheila, una noia de 29 anys i mare de cinc fills, va morir degollada per la seva parella en una casa de camp a Planes, a la província d'Alacant. La jove havia denunciat tres parelles anteriors per maltractaments, i feia un any que havia iniciat una relació amb Jorge, amb qui acabava de tenir un fill abans del tràgic desenllaç.

Fotomuntatge de Sheila i Jorge
Sheila i Jorge feia un any i mig que estaven junts i tenien un bebè | Catalunya Diari

Va ser el mateix assassí qui va trucar a la policia i els va dir que la seva parella s'havia tret la vida. De fet, en un primer moment van investigar el succés com un suïcidi. El cas va fer un gir 48 hores després, quan els resultats de l'autòpsia van confirmar que el tall al coll era incompatible amb el suïcidi.

La víctima i l'agressor eren d'Alcoi i feia un any que havien anat a viure a una casa de pagès, a sis quilòmetres del nucli urbà. El 9 de febrer del 2019, després d'una discussió, l'home va acabar matant la seva parella. Després va intentar enganyar els agents fent-ho passar per un suïcidi.

Acord i rebaixa de la pena

La setmana passada va tenir lloc el judici per aquest crim a l'Audiència d'Alacant. Durant la segona sessió, es va posar de manifest l'acord entre fiscalia, acusacions i defensa. La fiscal del cas va explicar que el pacte havia estat possible perquè l'autor havia reconegut els fets i havia mostrat penediment.

L'acusació va destacar que Jorge havia demanat perdó per haver negat el crim durant la fase d'instrucció. A més, la prova documental que es va emprar durant el judici demostrava que era l'autor dels fets. A les conclusions queda clar que no hi va haver cap suïcidi, ni terceres persones.

Muntatge amb foto de la vÃctima
L'assassí de Sheila passarà 15 anys a la presó | La Notícia Digital

Els policies que van participar a la investigació van posar de manifest l'evidència aclaparadora del crim. Els pèrits forenses van descartar l'existència de restes de sang o presència d'ADN en altres persones. Queda demostrat que a la casa no hi havia ningú més, excepte la víctima, l'agressor, i el nadó de mes i mig.

Ha demanat perdó

En virtut dels atenuants de confessió i penediment, la fiscalia va accedir a retirar l'agreujant de parentiu. D'aquesta manera, es redueix la pena de 25 a 15 anys de presó. En canvi, sí que roman l'apreciació de traïdoria, ja que el processat va actuar de manera sobtada, sense que la víctima es pogués defensar.

Segons el ministeri públic, Sheila es trobava inconscient a causa dels cops que havia rebut abans de ser assassinada. Les acusacions, tant les exercides per la família com la popular, es van adherir a la proposta de la fiscalia. Per part seva, la defensa va renunciar a la petició d'absolució que havia establert al començament del judici.

Jorge va renunciar al dret a la darrera paraula i es va limitar a dir que no tenia res més a afegir. Només va tornar a demanar perdó, un penediment que li valdrà deu anys menys de privació de llibertat. Així es tanca aquest cas tan trist, el d'una dona maltractada que va acabar morint i deixant cinc fills orfes.