Cotxe de policia

Shirley, la dona assassinada a Madrid per la seva exparella juntament amb el seu xicot

Podria ser un nou cas de violència de gènere

Guillermo, un home de 35 anys va assassinar una dona de 33 anys, Shirley, i Sergio, la seva parella de 18. Posteriorment, es va llevar la vida.

Tot passava a la localitat de Brea de Tajo, un municipi de la comunitat autònoma de Madrid de només 500 habitants. Van trobar el cos de tots dos sense vida i en estat de descomposició el darrer dijous en una finca al mateix municipi. Els cossos presentaven signes de violència.

La Guàrdia Civil apunta que el presumpte culpable va calar foc als cossos de les víctimes a la furgoneta on es trobaven dormint, ja que el vehicle va ser trobat amb senyals de combustió. A més, va ser localitzat a la mateixa finca on es van trobar els cadàvers, tots dos estaven carbonitzats.

Uns dies després de cometre el doble assassinat, un veí de la localitat va preguntar a Guillermo pel parador de Shirley. La resposta de l'home va ser que se n'havia anat fora, a Santander, a passar uns dies amb la seva parella.

La causa del doble crim: la gelosia

El culpable havia mantingut amb anterioritat una relació afectiva amb la dona. Per tant, s'estudia l'opció que es tracti d'un nou cas de violència de gènere. Ella i el seu xicot estaven des del dia 15 desapareguts. L'encarregada de posar la denúncia aquell dia va ser la germana de la víctima.

Durant les investigacions de la Policia es va prendre declaració a diversos familiars i amics de les dues víctimes. Entre aquestes persones hi havia Guillermo. Dies després, el 23 de desembre, l'home es va suïcidar. Circulava amb la seva bicicleta per la carretera a les 22.00 h en plena foscor, a l'altura de Mejorada del Campo. L'home va impactar contra una furgoneta i va perdre la vida. Els sanitaris no van poder salvar-lo i van certificar la seva mort.

Foto del triangle en una carretera.
Guillermo va xocar contra una furgoneta mentre circulava amb bicicleta. | CatalunyaDiari

Guillermo i Shirley s'havien traslladat aquest mateix estiu a la localitat i es van allotjar als afores del poble, en una casa okupa. Al domicili convivien amb diversos gossos i tots dos es buscaven la vida venent polseres o demanant diners.

Tot i això, la dona es va acabar enamorant d'una altra persona. Aquest era Sergio, un noi conflictiu de 18 anys que recentment havia sortit del centre de menors infractors. Aquest centre es trobava també al mateix municipi.

Al poble es comenten una sèrie de coses. D'una banda, expressen que Sergio era perillós. Segons indiquen alguns habitants, el noi presumia sempre d'haver matat una altra persona quan era menor. D'altra banda, quant a Guillermo, indiquen que era una persona conflictiva. A més, expliquen que ell i Sergio fins i tot havien mantingut disputes i altercats sovint. Se sabia també que a Guillermo li costava acceptar que Shirley el deixés per Sergio. Així doncs, tot apunta que el mòbil del crim seria un assumpte de gelosia.

L'Equip de Policia Judicial d'Arganda del Rey està a càrrec de la investigació, junt amb el grup de persones del Laboratori de Criminalística de la comandància de la Guàrdia Civil de Madrid. Van ser els encarregats de practicar l'autòpsia a les víctimes.

Els resultats van permetre saber què va passar aquell dia i com van morir. Els professionals van analitzar també si el presumpte assassí va tapar d'alguna manera les portes del vehicle on els va cremar. I així va ser: d'aquesta manera, tant Shirley com Sergio no van poder escapar del vehicle.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp