Simona en un muntatge amb una imatge d'un parc amb arbres i fulles

Simona, la jove de 20 anys devorada per uns gossos quan passejava amb el seu xicot

L'estudiant gaudia d'un romàntic passeig després d'un pícnic, quan va ser atacada pels animals sense un motiu aparent

El que havia de ser una plàcida tarda de pícnic entre amics va acabar sent una tragèdia digna de les pitjors pel·lícules de terror. A la ciutat de Satriano, una parella va ser atacada per una gossada d'animals rabiosos. El noi va aconseguir escapar i trobar refugi, però la seva parella va acabar devorada pels animals embogits.

La víctima mortal es deia Simona Caballaro i era una estudiant italiana de 20 anys. La noia i el seu xicot van gaudir d'un agradable pícnic al costat dels seus amics. Després, es van separar per gaudir d'un romàntic passeig per una zona boscosa, i va ser allà on es van trobar cara a cara amb la mort.

Tot d'una va aparèixer uns gossos molt agressius que van començar a perseguir la parella. El jove va poder escapar i refugiar-se en una cabana abandonada al bosc. Simona, malauradament, no va tenir la mateixa sort i va caure presa dels cans. Els animals la van mossegar sense pietat fins a deixar-a molt malferida.

Des del seu refugi, el noi va aconseguir trucar a la policia i els serveis d'emergència van acudir al rescat. Al lloc van trobar la jove amb ferides molt greus, i la van traslladar encara amb vida a l'hospital. Allà va acabar morint per les profundes lesions causades per l'atac dels gossos.

Els agents de la policia italiana van obrir una investigació per aclarir la mort de Cavallaro. També van emprendre la recerca dels dotze gossos de carrer causants de l'atac. De moment hi ha un sospitós, un pastor de 44 anys que respon al nom de Pietro Russomanno.

La principal hipòtesi sobre l'atac

Tots els indicis de la investigació apunten a aquest pastor, ja que el seu ramat d'ovelles estava pasturant a prop del lloc de l'atac. Sospiten que almenys un dels gossos que van participar en els fets és seu. Se l'investiga com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi imprudent.

No obstant això, la nomenclatura final del delicte no es decidirà fins al final de la investigació, que segueix en marxa. Amb tot, la policia ja coneix els resultats preliminars de l'autòpsia de la jove. 

En aquest sentit, preveu recaptar més proves per consolidar la seva posició. L'autoritat policial i judicial està treballant en el cas.

Segons l'autòpsia, Simona va ser atacada per una manada de gossos a l'esquena i a les cames. L'atac, causat per una dotzena de gossos a la zona de la Muntanya Fiorino, va causar la mort de la noia. Van trobar un pèl de gos sota una de les seves ungles, la qual cosa indica que va intentar defensar-se.

L'autòpsia va ser realitzada durant cinc hores per l'equip forense de la doctora Isabella Aquila, a petició de la fiscal de la regió. Es va fer en presència dels perits designats per la família de la víctima i la defensa del detingut. Es conclou que va morir per les mossegades mentre intentava fugir.

Segons la reconstrucció dels fets, els dos nuvis s'haurien refugiat primer en una església de fusta situada a la zona. Més tard, pensant que els animals havien marxat, Simona hauria intentat arribar fins al cotxe. Va ser llavors quan els gossos van reaparèixer, i la van atacar brutalment.

Demanen la salvació dels gossos

A més, la policia va localitzar i va capturar un total de dotze gossos sospitosos d'haver causat l'atac. Entre els cans, només un tenia implantat el xip de rastreig del seu propietari. Ara intenten determinar quins van participar de manera activa en l'atac, i si presentaven restes de sang.

Els militars, amb ajuda dels veterinaris, van aconseguir donar caça a dotze gossos sospitosos de la matança. Els animals són a la gossera municipal i podrien ser sacrificats. De moment, vuit d'ells han necessitat sedació a causa del seu alt nivell d'agressivitat.

En les últimes hores, diverses persones han aixecat la veu per demanar que aquest succés no sigui tractat com una simple fatalitat. Culpen de la mort de Simona a la imprudència del pastor investigador, però també a l'abandonament dels boscos i les muntanyes de la zona. En aquest sentit, demanen salvar els gossos d'un hipotètic sacrifici.