Un accident múltiple provoca fins a 18 km de retencions a l'AP-7 a l'Alt Penedès

El sinistre, amb dotze vehicles implicats, ha deixat 25 ferits, cap de gravetat

L'autopista AP-7 ha quedat col·lapsada en sentit nord, arran d'un accident múltiple
L'autopista AP-7 ha quedat col·lapsada en sentit nord, arran d'un accident múltiple | Twitter (@bpachan)

Tarda molt complicada al tram català de l'autopista AP-7. Un accident múltiple que ha tingut lloc a última hora de la tarda a l'altura del municipi de Sant Sadurní d'Anoia, a la comarca de l'Alt Penedès, ha obligat a tallar tots els carrils de la via en sentit Martorell.

Les retencions han provocat que els cotxes es mantinguin aturats durant més d'una hora
Les retencions han provocat que els cotxes es mantinguin aturats durant més d'una hora | Luis

 

En concret, segons ha indicat el Servei Català de Trànsit (SCT), el sinistre s'ha produït al voltant de les 18.48 hores, i si bé al principi hi havia pocs quilòmetres de retencions, s'han anat sumant més i més vehicles, tenint en compte que molts conductors tornen a casa després del cap de setmana. En aquest sentit, a les 19.30 hores ja hi havia un carril obert en sentit nord, però la retirada de vehicles havia col·lapsat l'autopista, amb uns disset quilòmetres de retencions des de Vilafranca. També hi ha set quilòmetres de lentitud i aturades entre Cardedeu i Parets en sentit Tarragona.

Ara per ara les retencions formen cues de fins a 13 quilòmetres des de Vilafranca
Ara per ara les retencions formen cues de fins a 13 quilòmetres des de Vilafranca | Twitter (@monxocat)

 

Més d'una vintena de ferits

En el sinistre, que ha tingut lloc al punt quilomètric 182,5, s'han vist implicats un total de dotze vehicles. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat almenys nou ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), un comandament i un helicòpter medicalitzat, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues dotacions dels Bombers. El SEM ha atès 25 persones ferides, cap de gravetat. 

En el sinistre s'han vist implicats fins a 12 vehicles
En el sinistre s'han vist implicats fins a 12 vehicles | Servei Català de Trànsit

 

Vuit de les persones ateses pel SEM han estat donades d'alta in situ mentre que les disset restants han estat traslladades a diferents centres hospitalaris, segons indiquen les primeres informacions. Dues d'elles han estat traslladades al CUAP de Sant Andreu de la Barca, cinc a l'hospital de Martorell, sis a l'hospital d'Igualada i les quatre restants a l'hospital de Vilafranca del Penedès. 

S'han activat nou ambulàncies del SEM i un helicòpter medicalitzat
S'han activat nou ambulàncies del SEM i un helicòpter medicalitzat | Servei Català de Trànsit

 

En aquests moments s'ha obert l'AP-7 a Sant Sadurní d'Anoia en sentit Martorell tot i que la circulació és amb retencions per l'accident múltiple. No obstant això, el volum de retencions registrades comencen a disminuir situant-se en quinze quilòmetres de congestió des de Vilafranca del Penedès.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari