Fotomuntatge d'un casament i Sofia, la dona ucraïnesa.

Sofiia, la refugiada d'Ucraïna que va acabar amb el matrimoni que la va acollir, parla

La dona està acusada de trencar un matrimoni, però ella es defensa

Ja fa més de 4 mesos que dura el conflicte que protagonitzen Rússia i Ucraïna. Des que Vladimir Putin va llançar una ofensiva, el món sencer es va paralitzar i va intentar ajudar el poble ucraïnès.

Per desgràcia, els conflictes no cessen i cada vegada són més les persones ferides i mortes al camp de batalla. Tot i els múltiples intents d'arribar a un acord, sembla que els dos presidents encara no ho han aconseguit.

A conseqüència de la baralla, més de 5 milions d'ucraïnesos han hagut d'abandonar la seva terra i refugiar-se en altres països. És el cas de Sofiia Karkadym, o més coneguda com la dona que ha trencat un matrimoni.

Una mare fugint amb els seus fills
Més de 5 milions d'ucraïnesos han hagut d'abandonar el país per la guerra. | Cedida

 

Sofiia va destrossar una família

En trobar-se en una situació límit, en què estava en perill la seva vida, la dona ucraïnesa va haver de fer les maletes urgentment i fugir com més aviat millor. Afortunadament, va poder aterrar a Bratford, una localitat anglesa molt propera a Leeds.

Allà va aconseguir trobar una casa d'acollida gràcies a una família anglesa que la va voler ajudar. Es tracta del matrimoni format per Lorna i Tony Garnett, que el 4 de maig van obrir les portes de casa seva a la refugiada.

Per molt sorprenent que sembli, només 10 dies després dels fets, el jove britànic va deixar la seva dona. El motiu era clar i impactant: s'havia enamorat de Sofiia Karkadym. Després dels fets, les xarxes socials es van omplir de crítiques per a la dona ucraïnesa, que va ser acusada de 'trencar' la llar que la va acollir.

Dues mans amb anells de compromís
Sofiia va ser la principal culpable que Tony decidís deixar la seva dona per anar-se'n amb ella. | Arxiu

 

Elles es van barallar, i ell va saber escollir molt de pressa

Abans de la data assenyalada, el matrimoni de Lorna i Tony tenien opinions força diferents. Ell tenia clar que volia acollir algun refugiat, encara que a ella la idea d'oferir casa seva a una altra persona no la convencia.

Finalment van decidir que el correcte era ajudar a Ucraïna, un país que ho està passant veritablement malament. Els problemes van començar després de l'arribada de Sofiia, la dona a qui acusen d'haver provocat la fi del matrimoni.

Tal com va afirmar Tony a The Sun, ell i la ucraïnesa van connectar ràpidament. Tot i això, Lorna no va aconseguir mantenir una bona relació amb la seva 'inquilina', i la gelosia es va apoderar de la britànica.

Hi va haver un moment clau on les dues dones van tenir una forta discussió. La baralla va acabar després que Sofiia Karkadym decidís abandonar la casa. Per sorpresa de Lorna, el seu marit també va fer el mateix.

«Ja estava trencada»

La refugiada ucraïnesa, després de veure la pluja de crítiques que li han caigut després de la fi del matrimoni que la va acollir, ha decidit manifestar-se. Ho ha fet en unes declaracions a The Sun, on ha explicat la seva versió dels fets.

Després de veure com va ser acusada de desanimar altres famílies britàniques d'acollir refugiats, ha sortit a explicar-ho tot. Sofiia assegura que abans que ella arribés, la relació formada per Tony i Lorna ja estava trencada.

La jove ucraïnesa afirma que la gelosia i les sospites van fer que ell s'acostés més a la refugiada, així que ella no va trencar cap matrimoni. I és que ara, i després d'aquestes fortes acusacions, els seus pares estan avergonyits per la seva actitud i no poden sortir de casa per culpa seva.

De moment, falta que Lorna Garnett es pronunciï sobre això, encara que no s'espera que faci declaracions. Sens dubte, una notícia molt impactant.