Policia nacional

La policia de pedra per la sorprenent troballa en una maleta de viatge a Barcelona

Hi ha tres persones detingudes

El tràfic de drogues no dona treva a Catalunya. La Policia Nacional ha interceptat gairebé 9 quilos de droga amagada a la maleta de tres homes a Barcelona.

La Policia Nacional ha detingut tres homes a l'estació d'autobusos del Nord de Barcelona que portaven 8,6 quilos d'heroïna impregnats en diverses peces de roba del seu equipatge.

Els detinguts pretenien viatjar des de Barcelona fins a França amb autobús. Per tot això, es va procedir a la detenció i posada a disposició judicial i se'ls va obrir un expedient d'expulsió per infracció administrativa a la Llei d'estrangeria.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

Duien 8.6 quilos d'heroïna a la maleta

Aquestes persones van ser identificades pels agents, que van comprovar es trobaven de manera irregular a Espanya i no portaven documentació que acredités la seva identitat, per la qual cosa van ser traslladats a comissaria per ser identificats.

Ja en dependències policials, els agents van detectar una olor forta a acetona que emanava de la maleta que transportaven, per la qual cosa van procedir a inspeccionar-ne el contingut.

Hi van trobar una sèrie de vestimentes, com mantes i samarretes, embolicades en un film de plàstic i que tenien una rigidesa desmesurada.

Davant les sospites que pogués tractar-se d'efectes impregnats amb algun tipus de substància estupefaent, se'ls va aplicar un drogotest, que va donar positiu per opiacis.

La droga anava camuflada en diverses peces de roba de l'equipatge mitjançant un procés químic complex per impregnació, que en fa difícil la seva detecció si no és amb un drogotest.

Desarticulat un punt de venda de droga a l'Hospitalet 

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat han detingut un veí del barri de Pubilla Cases que havia convertit el seu pis en un punt de distribució de droga.

La investigació es va iniciar el passat mes d'abril i durant aquests mesos i va dur els agents fins a l'edifici on nombrosos consumidors adquirien les seves dosis de cocaïna.

En l'escorcoll del pis, el passat 22 de juny, es va intervenir mig quilo de cocaïna i uns 700 grams de cabdells de marihuana. Els agents també van intervenir més d'un quilo i mig de substàncies i fàrmacs utilitzats per adulterar la droga.

Es calcula que la droga intervinguda tindria un preu de més de 27.000 euros al mercat negre i que es podrien adulterar més de 8.000 noves dosis.

Droga
El punt de venda es trobava a l'Hospitalet de Llobregat. | ACN

El detingut ja ha passat a disposició judicial i el jutge ha ordenat la seva llibertat amb càrrecs.