Fotomuntatge d'una Guàrdia Civil i la cara d'Esther López, la jove de 35 anys desapareguda

Sospiten que el cadàver d'Esther López va poder ser mogut les últimes hores

El cos sense vida d'una dona, que seria Esther López, ha estat trobat aquest dissabte

Aquest dissabte arribava la notícia que menys es volia sentir. El cos sense vida d'Esther López era trobat en una de les zones on se la buscava.

De moment, no s'ha fet la confirmació oficial que, efectivament, es tracti del cadàver de la jove. Tot i això, tots els indicis apunten que sí que ho és.

La Guàrdia Civil ja ha confirmat que hi ha un percentatge molt elevat de similitud entre les restes mortals trobades i Esther López. A més, certs mitjans locals afirmen que els familiars l'haurien identificat.

Així doncs, a falta de la confirmació oficial després de l'autòpsia, es pot dir que el cadàver trobat sí que seria el de la desapareguda el 12 de gener passat.

Muntatge fotogràfic d'un camí amb persones i les cares d'Esther i Miguel López
Ramón 'El Manitas' segueix sent el principal sospitòs | La Noticia Digital

El cadàver podria haver estat mogut recentment

Sens dubte, una de les coses que més ha sorprès després d'haver trobat el cadàver d'Esther López ha estat el lloc on estava i com estava allà. Ha estat un veí de la zona qui, a les 10.30 hores del matí, ha localitzat les restes mortals.

Pel que sembla, caminava pel lloc quan ha topat amb el cos sense vida. I se l'ha trobat tan fàcilment perquè estava sobre el terreny, sense estar enterrat ni pràcticament amagat.

Muntatge fotogràfic d'Esther López i Ramón 'El Manitas'
Esther López va desaparèixer el passat 12 de gener | LND

És una cosa que pot fer pensar que el cadàver d'Esther López hauria estat posat allà els últims dies, fins i tot hores. I és que, cal recordar que la zona on ha estat trobat ja havia estat pentinada en diferents ocasions.

Només iniciar-se la investigació del cas es van realitzar batudes per la zona, i no es va trobar res. Així doncs, se sospita que algú va poder traslladar-hi el cos les últimes hores.

Així ho ha esmentat també el coronel de la Guàrdia Civil, Miguel Recio, que ha volgut, tot i això, ser cautelós amb les seves paraules. «Estava en superfície i no puc assegurar si ho han deixat. Fer elucubracions en aquests moments és complicat», ha afirmat sobre el suposat cos d'Esther López.

Sigui com sigui, el que és clar és que les restes mortals no hi eren abans, ja que, molt probablement, hagués estat trobat pels dispositius de cerca de les setmanes anteriors.

Així doncs, una de les hipòtesis sí que podria ser que algú hagués portat el cos fins allà sabent que en aquell moment ja no es buscava la noia a la zona.

Esther López i un mapa de fons.
Els familiars d'Esther López haurien identificat el cadàver | CatalunyaDiari

La investigació avançarà per poder conèixer més detalls

La veritat és que de moment hi ha poc a treure en clar. El cadàver s'acaba de trobar i l'autòpsia serà la que determini alguns detalls més sobre el cas d'Esther López.

Amb els resultats se'n podrà saber alguna cosa més sobre la causa de la mort, de la qual encara no se n'ha esmentat res. També s'esbrinarà si el cos presentava danys o no.

El mateix coronel ha afirmat que en aquests moments han de ser «molt minuciosos i cal fer-ho tan bé com sigui possible per recollir totes les pistes». I és que, malgrat que el cos s'hagi trobat, hi ha moltes coses per aclarir.