Tomás Gimeno, pare i segrestatador d'Anna i Olivia, desaparegudes l'abril de 2021 a Tenerife

«Tomás Gimeno es va tirar a l'aigua amb el seu telèfon mòbil, teòricament»

La Guàrdia Civil rastreja l'últim senyal del seu telèfon mòbil

Els investigadors a bord de l'Ángeles Alvariño treballen a contrarellotge per trobar els cossos de la petita Anna i de Tomás Gimeno. Després de la troballa d'Olivia, la més gran de les nenes desaparegudes a Tenerife el passat 27 d'abril, la Guàrdia Civil manté l'esperança de trobar més proves. Encara que tampoc són molt optimistes al respecte.

Queden menys de 24 hores perquè el vaixell cedit per l'Institut Espanyol d'Oceanografia torni a Galícia i finalitzi les tasques després de dues setmanes d'intensa recerca. Apareguin o no els cossos, l'embarcació té previst finalitzar aquest dijous les seves tasques de rastreig.

Després de tres pròrrogues, l'embarcació haurà d'abandonar la costa de Tenerife tot i la insistència de la mare de les petites per allargar la cerca. Tal com ha assenyalat el portaveu de Beatriz Zimmerman, Joaquín Amills, la família confia cegament en el fet es produeixi un altre miracle que ajudi a resoldre el cas definitivament.

«Seguim confiant en la bona feina de la Guàrdia Civil i del personal del vaixell perquè es produeixi aquest segon miracle de poder trobar a l'Anna. I també poder trobar aquest assassí, i així poder tancar el cercle», assenyalava el membre de SOS Desaparecidos al mitjà local Canarias7.

La família d'Anna i Olivia demanen que continuï la recerca en el fons de la mar

Conscient que les troballes en una zona tan profunda i complexa han estat un cop de sort, la família té esperances que es repeteixi el miracle. «Som conscients de la complexitat que té trobar a l'Anna, i potser més fins i tot trobar a Tomás, però trobar a Olivia serà un miracle», assegurava Joaquín Amills al mateix mitjà.

Totes dues troballes semblen molt complicades, però la veritat és que serien crucials per poder tancar el cas. Especialment en el cas de Tomás Gimeno, ja que la jutgessa dona per fet que, malauradament, la petita Anna ha tingut la mateixa sort que la seva germana.

No obstant això, sobre el presumpte assassí continuen obertes totes les hipòtesis. La teoria que més convenç els investigadors és que s'hagi suïcidat i llastrat al mar amb un cinturó de plom. Encara que, sense cadàver, tampoc poden descartar la seva possible fugida.

De fet, sobre ell segueix recaient una ordre internacional de crida i cerca per un doble homicidi amb agreujant per parentiu. Per aquesta raó, els investigadors estan treballant al màxim amb l'objectiu d'obtenir pistes sobre el parador de Tomás Gimeno. Una tasca que estan duent a terme gràcies a l'incessant rastreig del seu últim senyal mòbil.

L'últim senyal del mòbil de Tomás Gimeno que segueix la Guàrdia Civil

«Hi ha una dada que és el que marca la investigació de la Guàrdia Civil, que és el moment en què el seu mòbil deixa d'emetre cap senyal. El punt és aquest, perquè és on teòricament es tira a l'aigua amb el mòbil», assegurava Joaquín Amills esperançat per trobar el cadàver del presumpte assassí.

Segons aquesta hipòtesi, el pare de les nenes s'hauria llastrat al mar amb el mòbil a sobre. Un fet que podria ajudar a delimitar l'àrea de la seva ubicació exacta.

No obstant això, l'última connexió amb el telèfon de Tomás Gimeno està portant alguns problemes als investigadors. I és que s'ha produït a les 02:28 de la matinada del 27 d'abril i es va detectar en terra ferma. Concretament en un repetidor situat a La Laguna, que està a uns 7 quilòmetres d'on es va trobar la seva embarcació a la deriva. Un fet que segueix deixant oberta l'opció d'una possible fugida.

No obstant això, el periodista Nacho Abad assegurava aquest matí a 'Espejo Público' que les antenes que donen cobertura al mar estan en terra. Segons explicava, els investigadors mantenen que Tomás està triangulat al mar i el seu pas per terra només va ser per comprar el carregador.

Cal recordar que, després de llastrar els cossos de les seves filles al voltant de les 22.30 de la nit, el presumpte assassí hauria tornat a terra.

Es va dirigir a una gasolinera per comprar tabac, aigua i un carregador de mòbil. De tornada al port va ser aturat per una patrulla de la Guàrdia Civil que el va multar per incomplir el toc de queda.

Després carregar el mòbil, va tornar a endinsar-se al mar, a 20 quilòmetres del lloc on havia arrossegat a les seves filles. Allà va cridar a diversos amics i familiars, inclosa la pròpia Beatriz, per acomiadar-se abans de desaparèixer.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.