Imatge del punt on es va produir l'accident mortal, a Sant Martí Sarroca.

Mor un motorista de 17 anys en xocar contra un senglar a Catalunya

Amb aquesta, ja són 56 les morts a les carreteres catalanes, la majoria de les quals es concentren entre els mesos de maig i juny | La conselleria d'Interior ha anunciat una intensificació en els controls a les vies

Els accidents se succeeixen un rere l'altre els darrers mesos, gairebé periòdicament. Aquest 2021 està sent un any fosc a les carreteres catalanes, i és que, encara que hi ha hagut restriccions de mobilitat, ja són 56 les persones que han perdut la vida en accident de trànsit a Catalunya. Després d'un cap de setmana amb quatre morts, entre elles la d'un jove de disset anys, l'última defunció s'ha produït aquest dimarts a la tarda.

Ha estat arran d'un accident de trànsit que es va produir la matinada del dilluns al dimarts, a la carretera BV-2151, a Sant Martí Sarroca, a la comarca de l'Alt Penedès. Un jove de també disset anys va patir un possible xoc amb un senglar, un episodi repetit darrerament, i per culpa d'aquest va quedar ferit crític. Va ser traslladat d'urgència pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital de Bellvitge de Barcelona, on va acabar morint el dimarts.

El xoc amb un senglar és una sospita

El xoc amb un senglar encara és una presumpció. Segons ha informat el Servei Català del Trànsit, encara s'investiguen les causes de l'accident, però la policia sospita que el motiu seria una topada amb un senglar. Amb tot, sumada la mort del jove de disset anys, ja són set les morts que s'han produït des del divendres al migdia. Cinc d'ells eren motoristes.

La conselleria d'Interior mobilitza més agents davant l'increment d'accidents

Arran de l'accident, es van activar dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del SEM. De fet, a partir d'aquest cap de setmana, davant l'augment d'accidents en els dos últims mesos, la conselleria d'Interior incrementarà els controls. El flamant conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet una crida a la «responsabilitat» dels conductors per mirar d'aturar el repunt de morts.

En paral·lel, Elena ha anunciat l'increment notable de controls serà acompanyat de l'ajuda de mitjans aeris. La mesura anirà acompanyada d'altres mesures a mitjà termini, com per exemple campanyes de conscienciació i educació viària.