Imatge d'arxiu de dues ambulàncies del SEM

Ferit greu un motorista en topar amb un senglar a la C-65 al Baix Empordà

L'accident es va produir a la C-66, a l'altura de Forallac | Sigui amb morts o amb ferits, les xifres d'accidents s'han disparat els dos darrers mesos

Continuen els dies foscos a les carreteres catalanes, bé sigui per accidents de vehicles o motocicletes. Bé sigui amb morts, o amb ferits. Ja són 49 els morts a l’asfalt en la primera meitat de l’any, dels quals aproximadament la meitat, de fet, han desaparegut entre els mesos de maig i juny.

Sigui com sigui, entre els accidents són freqüents alguns en què hi ha implicats porcs senglars. Va ser el cas aquest passat diumenge, al Pla de l’Estany, on el xoc amb un d’aquests animals va provocar que s’incendiés el vehicle accidentat.

I ha estat el cas aquesta mateixa nit. També a les comarques gironines. Al terme municipal de Forallac, al Baix Empordà, un motorista ha patit un accident en topar amb un porc senglar.

En concret, l’accident s’ha produït a la C-66, i ha deixat la víctima ferida greu. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’ha desplaçat al lloc del sinistre amb tres dotacions terrestres, i ha traslladat l’home a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Del porc senglar, se'n desconeix l'estat de salut.

Un accident proper quant a espai i temps va deixar un mort al Baix Empordà

A tan sols quinze quilòmetres de la ubicació d’aquest accident se’n va produir un altre el passat diumenge. Un conductor va morir cap a la matinada en patir un xoc frontal amb un altre vehicle a la carretera GIP-6531, entre Begur i Palafrugell.

A Riudellots de la Selva, en aquest cas a l'Alt Empordà, els Mossos d’Esquadra van enxampar el passat cap de setmana un conductor que circulava a prop del doble de la velocitat permesa. Els agents van localitzar un vehicle que superava els 200 quilòmetres per hora en un tram limitat a 120, i no va ser fins quaranta quilòmetres més enllà, a Borrassà, que el van poder aturar.

Xifres de morts preocupants entre el maig i el juny

En els onze dies transcorreguts del mes de juny ja han mort cinc persones. La concentració dels accidents s’ha produït al cap de setmana, i és preocupant l’augment de defuncions des del mes de maig. Per aquest motiu, caldrà prestar atenció a l’evolució dels registres i, sobretot, extremar la precaució al volant durant les sortides dels caps de setmana.