Anna i Olivia xiquetes desaparegudes Tenerife

Troben al fons del mar el cos d'una de les nenes desaparegudes a Tenerife

La notícia ja hauria estat comunicada a la família

Males notícies les que arriben des de l'illa de Tenerife. El sonar que busca a les nenes desaparegudes hauria trobat aquest dijous un cos sense vida que aparentment podria pertànyer a una menor. Finalment s'ha confirmat que és el de la germana gran, Olivia.

Ha estat la delegació del govern espanyol de Canàries qui ha donat a conèixer la notícia. La troballa s'hauria produït a la zona que havia estat acotada pels agents de la Guàrdia Civil que treballen en el cas.

Cal recordar que des de fa algunes setmanes està treballant a la zona el vaixell Angeles Alvariño. Aquest porta el sonar que hauria localitzat aquesta important novetat.

En les pròximes hores començarà a treballar el robot submarí que també es troba en aquesta zona d'alta mar. S'espera que pugui recuperar el cos sense vida de l'altra menor.

Les primeres fonts expliquen que el cos s'hauria trobat en una bossa. Aquest estaria lligat a l'àncora i els primers indicis apuntaven que fos de la germana gran, Olivia. Al cap d'uns minuts, s'ha confirmat.

La notícia ja s'ha comunicat a la mare de les nenes, Beatriz Zimmerman, i a la resta dels familiars. Ara mateix la Guàrdia Civil segueix treballant al lloc de l'esdeveniment. Es troba a una milla nàutica del port de Güímar, una localitat costanera de Tenerife.

La troballa confirmaria la pitjor notícia sobre Anna i Olivia

Fa aproximadament deu dies que els esforços dels investigadors d'aquest cas s'han centrat en el mar. Des de llavors, ha treballat el vaixell de l'Institut Oceanogràfic amb l'ajuda d'un sonar.

En els últims dies, aquesta embarcació havia fet els primers avenços per poder donar amb el parador de les nenes i de Tomás Gimeno. Havia localitzat al mar una ampolla d'oxigen i una funda nòrdica que pertanyien al pare d'Anna i Olivia.

Després de la troballa, s'havia analitzat si la funda podia tenir taques de sang. En aquesta zona on es van localitzar els objectes és on es perdia la pista del mòbil de Tomàs.

Dos mesos i mig sense saber res de les petites

La desaparició de les petites Anna i Olivia es va produir el passat 27 d'abril. Va ser aquest dia quan Tomàs Gimeno no les va portar de tornada amb la seva mare.

Les petites d'1 i 6 anys havien passat el dia al costat del seu pare. Però a última hora de la nit, ja no es va saber res més d'elles.

Tomàs va estar intercanviant una sèrie de missatges amb Beatriz Zimmerman dient que estaven bé. Tot i que aquesta també va rebre un àudio en què deia que no les tornaria a veure.

La mare de les nenes va presentar la denúncia per la seva desaparició just l'endemà. Va començar llavors una recerca sense pausa per mirar de trobar-les amb vida.

Durant aquestes setmanes, s'ha treballat amb una sèrie de teories sobre on podrien estar. Es va arribar a pensar que l'home havia canviat d'embarcació i havia fugit cap a Amèrica o Àfrica.

Però en les últimes setmanes, els investigadors ja es posaven en el pitjor escenari. Els seus esforços se centraven a la zona marítima al voltant de l'illa de Tenerife.

Molt important va ser la geolocalització del telèfon mòbil de Tomàs. Això va permetre detallar tots els seus passos fins que va perdre el senyal.

Finalment es va delimitar una zona en alta mar per començar una primera recerca amb un sonar que ja ha donat els seus fruits.