Imatge d'una prova contra la COVID

Vint treballadors infectats de coronavirus en brot en una empresa a Catalunya

A més, 30 treballadors més de l’empresa Producció Cirera Ribera d’Ebre de Tivissa es troben en aïllament

La campanya de vacunació continua en marxa a Catalunya. Tot i això, encara aparèixen casos d'infeccions i brots destacats. És el cas del brot de coronavirus que s'ha detectat en diversos treballadors d'una empresa a la Ribera d'Ebre.

Una vintena de treballadors, infectats

Un brot de coronavirus afecta una vintena de treballadors de l’empresa Producció Cirera Ribera d’Ebre de Tivissa, a la comarca de la Ribera d’Ebre. Així ho ha confirmat la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre.

A banda dels vint positius confirmats, hi ha una trentena d'empleats més que es troben en aïllament per ser contactes estrets. Segons Salut, s'han activat tots els protocols necessaris per evitar nous contagis i aquest divendres està previst un cribratge a les instal·lacions de l’empresa per detectar possibles casos asimptomàtics.

Paral·lelament, s'està estudiant la possibilitat de vacunar aquells treballadors que donin negatiu als tests, incloent-los així al pla de vacunació a temporers iniciat al maig.

El nivell de vacunació està «lluny de ser suficient» per a evitar un rebrot a Europa

«La cobertura de les vacunes està lluny de ser suficient per a protegir la regió de rebrots». Aquestes són les declaracions que ha fet aquest dijous al matí el director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a Europa, Hans Kluge.

En una roda de premsa, el belga expert en salut pública no ha evitat destacar la bona evolució de les xifres de la pandèmia. Ha fet referència a la davallada de nous casos, morts i hospitalitzacions, però ha fet una advertència. 

Cal mantenir l’alerta i les mesures de control sanitari, ja que amb l’actual taxa de vacunació a Europa no n’hi ha prou per a evitar un ressorgiment de la pandèmia. «Encara que hem arribat lluny, no hem arribat encara prou lluny», assegurava Kluge a tall de paradoxa. 

En aquest sentit, Kluge ha volgut recordar que «la distància fins a assolir almenys un 80% de cobertura en la població encara és considerable». Les dades de l’OMS a Europa —en què es tenen també en compte dades d’alguns països de l’Àsia Central— indiquen que un 30% de la població ha rebut una primera dosi. I tan sols un 17% té la pauta completa.