Taules i cadires en una classe buida d'una escola

Els Mossos investiguen una escola de Catalunya arran del suïcidi d'una alumna

Els pares de la noia, de 15 anys, han aportat informació diversa a la policia catalana | L'escola en qüestió és el Jesús, Maria i Josep de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'escola Jesús, Maria i Josep de Barcelona arran del suïcidi d'una menor. Els pares no han presentat denúncia, han explicat a l'Agència Catalana de Notícies fonts policials, però sí que estan aportant informació a la policia catalana.

El cos policial català està recollint i analitzant totes les dades i traslladarà un ofici al jutjat que determinarà la línia a seguir. Un usuari de Twitter, David Vidal Castell, que ha tret els seus fills del centre, ha donat a conèixer el cas.

Segons ell, els pares acusen l'escola «d'haver afavorit situacions perilloses per a la salut mental i física dels alumnes» i haurien «amagat» casos d'assetjament per no perjudicar el nom del centre. Cal recordar que aquesta escola ja va apartar un informàtic que havia denunciat als Mossos que un capellà tenia arxius pedòfils.

Segons ha explicat aquest usuari de Twitter, els pares de la noia que ha mort, de 15 anys, s'han queixat que d'aquest centre. I és que, segons denuncia, ja ha fet marxar molts alumnes per no ser atesos per uns «protocols incompatibles amb la protecció i els drets dels menors».

Vidal assegura que el seu fill també va patir assetjament en aquesta escola, «fins i tot dels professors», i el coordinador «se'n burlava a classe».

Aquest centre, conegut com el Manyanet de Sant Andreu, va generar també polèmica arran del cas d'un capellà que tenia arxius pedòfils. Un informàtic de l'escola ho va descobrir i va denunciar el cas als Mossos, que li van dir que no digués res al centre fins que el sacerdot no fos detingut.

Un cop detingut, el centre va apartar l'informàtic i va amenaçar de denunciar-lo.


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha confirmat que també els ha arribat el cas, però no ha donat més detalls per respectar la confidencialitat. Tot i això, ha indicat que en un informe anterior hi havia una incidència relacionada amb la congregació d'aquest mateix centre. En aquest sentit ha assegurat que no van quedar «en absolut satisfets» amb les explicacions que els hi van donar.