Tomás Gimeno, pare i segrestatador d'Anna i Olivia, desaparegudes l'abril de 2021 a Tenerife

Tomás va enfonsar les seves filles en dues bosses llastrades amb l'àncora

Es confirma la hipòtesi que primer les va matar, després va enfonsar els seus cossos al mar i finalment es va suïcidar

Tomás Gimeno va desaparèixer el 27 d'abril amb les seves dues filles, Anna i Olivia, a Tenerife. Primer va assassinar a les seves dues filles, les va ficar en dues bosses de lona i les va enfonsar al mar amb l'àncora. Després es va posar un cinturó de plom i es ]]>

Aquesta és la principal hipòtesi amb què treballen els investigadors després de la troballa del cos d'Olivia. Ara, la policia tracta de reconstruir què va passar.

El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño va trobar ahir a la tarda el cos sense vida d'Olivia, de 6 anys. Va trobar dues bosses de lona llastades amb l'àncora de la llanxa de Gimeno. En una hi havia la més gran de les germanes, la segona estava buida.

Fonts de la investigació van informar també que se segueix rastrejant la zona. Busquen el cos d'Anna, i també el del presumpte homicida, Tomás Gimeno. La disposició de l'escenari confirmaria la teoria amb la qual feia setmanes que anaven treballant.

La Delegació del govern a les Canàries va informar sobre la troballa en un breu comunicat. Només van confirmar la troballa d'un cadàver, i que es tractava d'Olivia. Abans havien traslladat la mala notícia a la mare ia la família de les menors.

Cop dur per a la família

Beatriz Zimmermann, mare de les nenes, va mantenir fins a l'últim moment l'esperança de trobar a les nenes amb vida. Totes les seves esperances es van diluir ahir, amb la troballa. Es troba «destrossada, enfonsada», segons el representant de la família, Joaquín Amills.

Dilluns van trobar una ampolla d'oxigen de submarinisme i un edredó. Van confirmar que pertanyien a Tomás Gimeno. Va ser un fosc presagi d'allò que trobarien després, però la família de les nenes va mantenir l'esperança fins al final.

En aparèixer els objectes, a mil metres de profunditat, el vaixell va seguir rastrejant en una zona més delimitada. Tres dies després, van aparèixer les dues bosses de lona. Coincideix amb el lloc on Tomás va connectar el mòbil per última vegada.

Les restes humanes han aparegut a la zona on se centrava la recerca d'Anna i Olivia. Han estat traslladats a l'Institut Anatòmic Forense per a la seva anàlisi i identificació. «Hem d'esperar els resultats d'ADN», deia el portaveu de la família.

Mentrestant, continuen les tasques de rastreig del vaixell a la costa de Tenerife. Busquen el cos d'Anna, germana menor, de només un any. També el cadàver de Tomás Gimeno, que presumiblement es va llastrar al fons de la mar després de llançar a les nenes.

Sempre van treballar amb una hipòtesi

En un primer moment es va manejar la teoria d'una possible fugida de Tomás amb les nenes a un altre continent. Però els investigadors van descartar ràpidament aquesta possibilitat. Van treballar tot el temps amb la hipòtesi més fiable: l'assassinat i el suïcidi.

Les càmeres del port havien captat al pare sortint a les nou de la nit amb dos embalums, i tornant dues hores després sense res. Dues hores després torna a aparèixer en les imatges. Surt amb la seva llanxa, i se li perd el rastre.

L'endemà van trobar la seva embarcació a la deriva i sense la llanxa. Els investigadors van lligar caps i van elaborar la hipòtesi més fiable. Tomás hauria posat fi a la vida de les seves filles en terra ferma, les hauria ficat en bosses i les hauria arrossegat al mar.

Després s'hauria llançat també ell al mar amb un cinturó de plom. Per això es va perdre el senyal del seu telèfon mòbil de sobte. Això és el que van plantejar a la mare i a la família des d'un primer moment, conscients que potser no trobarien mai els cossos.

El detonant de la decisió de Tomás

La policia tenia clar que cap dels tres havia sortit de l'illa. Comptaven a més amb el perfil psicològic de Tomás, que tampoc feia presagiar res de bo. Tenia una personalitat turmentada, i s'oposava a la relació de Beatriz i la seva nova parella.

Aquest va ser el detonant de la macabra decisió del presumpte homicida. Tomás havia mostrat anteriorment la seva gelosia cap a la parella de Beatriz, un home força més gran que ell. Va dir fins i tot que no deixaria que un home gran cuidés de les seves filles.

Va aprofitar una visita que tenia amb les nenes per desaparèixer. Va ser aquesta mateixa nit quan, presumptament, Tomás Gimeno les va matar i va organitzar el pla per fer-les desaparèixer. A continuació es va posar en marxa el dispositiu de recerca.

La recerca d'Anna i Olivia és ja la més exhaustiva que es recorda a Espanya. Un centenar d'agents les ha buscat per terra, mar i aire. Desafortunadament, ahir es va comunicar el desenllaç fatal.