Els tres acusats per abusar sexualment d'un menor a Blanes

Abusa d'un nen de només 12 anys a canvi de drogues i diners a Catalunya

Els tres acusats neguen els fets i en demanen l'absolució

Drogues, diners i abús de menors. Aquesta és la carta de presentació d'un individu —veí de Blanes— que ha passat per la banqueta dels acusats a l'Audiència de Girona. La fiscalia sol·licita 26 anys de presó per abusar sexualment d'un nen de 12 anys a canvi de diners i drogues. 

Segons el relat, també va orquestrar trobades sexuals d'un altre home amb el menor. L'home s'afronta a 5 anys de presó per corrupció de menors.

L'acusació pública sosté que el principal acusat i el seu germà van enregistrar un episodi d'abusos en vídeo. Haurien extorquit aquest processat reclamant-li 40.000 euros per evitar que difonguessin la gravació a través de les xarxes socials.  

Per al germà, la fiscal demana 3 anys de presó per amenaces. Els tres acusats neguen les acusacions i les defenses demanen que els absolguin.

El judici, que s'ha fet a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.

Un any d'abusos sexuals

Els fets es remunten a l'any 2012, quan la víctima va conèixer el principal acusat a través d'un amic. Ell tenia 12 anys i «l'únic que volia eren drogues i em manipulava psicològicament», ha admès al judici.

La relació va començar amb el consum de marihuana, fins que va anar a més. El processat li oferia diners i drogues a canvi d'abusar sexualment d'ell. Finalment, a més de cànnabis, també li subministrava cocaïna.

La fiscalia ho té clar. Quan l'acusat tenia 45 anys, sabia perfectament l'edat del menor i que els abusos van tenir lloc «múltiples» ocasions. «Li proporcionava habitualment diners, cocaïna i marihuana a canvi de mantenir trobades sexuals consistents en fel·lacions mútues i penetracions».

L'addicció a les drogues va portar al menor a marxar de casa per anar a viure amb l'acusat. El ministeri fiscal exposa que els abusos van continuar «durant aproximadament un any» fins al juliol de 2013.

Oferiment i xantatge

Els abusos sexuals no van acabar amb el principal autor dels fets. Cap a l'abril del 2013, segons la Fiscalia, va oferir a l'altre acusat «tenir sexe amb el nen a canvi de diners». Van mantenir sexe telefònic amb la víctima i també van fer un trio a casa del principal processat.

«Ell i el seu germà ho van gravar amb vídeo per fer-li xantatge», ha declarat la víctima, que va veure l'enregistrament. L'acusació pública sosté que els dos processats van fer un pla per extorquir l'altre acusat.

Primer, li van demanar 40.000 euros per evitar difondre el vídeo. Després, van rebaixar la quantitat a 3.000 euros, diners que no van arribar mai a cobrar. 

La denúncia als «pervertits» la qual demanen ser absolts

El menor va intentar denunciar-ho un primer cop, però el van convèncer perquè la retirés i l'anés a visitar a Benicarló. Des del municipi valencià, li va confessar en una trucada telefònica a la seva germana que abusaven d'ell. 

L'aleshores menor titlla els processats de «pervertits», assegurant que el van manipular aprofitant-se de la seva addicció a les drogues. 

Els tres acusats, després dels incidents, els neguen tots i les defenses en demanen l'absolució. El principal acusat diu que «mai» va mantenir relacions sexuals i assenyala que el nen estava «enamorat» d'ell.

El motiu de la denúncia, tot i no saber per què ho va fer, ha insinuat que ho va fer perquè no volia que marxés a Benicarló i el deixés. 

L'altre acusat de tenir sexe amb el menor, també ho ha negat. Ha justificat els ingressos com «una ajuda» a un amic. A més, descarta que fossin diners que li feia arribar per abusar del nen. Segons ha dit al judici, havia mantingut sexe «esporàdicament» amb l'altre processat i també havien fet trios, però «mai» amb un menor. 

La fiscalia també vol que els dos homes acusats de tenir contactes sexuals amb el menor l'indemnitzin amb 30.000 euros pels danys morals causats.