Tomás Gimeno, pare i segrestatador d'Anna i Olivia, desaparegudes l'abril de 2021 a Tenerife

Les 2 teories sobre els objectes trobats d'en Tomás, pare de les nenes desaparegudes

La policia ho veu com una mala notícia, però la mare creu que forma part del seu pla per despistar

No hi ha cap dubte. Els objectes de Tomás Gimeno trobats al fons del mar suposen un gran pas per trobar a l'Anna i l'Olivia. El significat de la seva troballa, però, no està tan clar. La policia treballa amb una teoria, mentre la família de les nenes desaparegudes a Tenerife, en tenen altres.

Tomás Gimeno va desaparèixer amb les seves filles, d'un i sis anys, el 27 d'abril. L'ampolla d'oxigen i la funda nòrdica que s'han trobat aquesta setmana al fons del mar són la primera pista fiable per resoldre el cas.

L'ampolla d'oxigen porta gravat el número d'identificació de Gimeno, fet que el relaciona directament amb ell. Això, per la policia, és una mala notícia. Reafirma la seva hipòtesi que el segrestador va llastrar els cossos de les nenes al fons del mar. 

Els investigadors creuen que va utilitzar l'ampolla per enfonsar els cossos. S'ha trobat a la costa de Tenerife, on el pare va estar dues vegades abans de desaparèixer. Aquest fet reforça la teoria policial.

Segueix la recerca

Ara falten per trobar el cinturó de ploms i l'àncora, els altres objectes amb els quals creuen que també va llastrar els cossos de les nenes. El vaixell Ángeles Alvariño seguirà rastrejant el fons marí, almenys, fins al 14 de juny.

Ho està fent en un radi de menys de 15 milles, espai que marca el senyal del mòbil de Tomás. Al seu vaixell, també portava el cinturó i una àncora. Des de fa setmanes, la policia sospita que va utilitzar aquests objectes per enfonsar a les seves filles.

D'aquesta manera, es confirmaria el pitjor desenllaç per a la desaparició de les nenes, però la policia no treballa amb desitjos sinó amb realitats. La hipòtesi més ferma per als investigadors és que va matar les seves filles en terra ferma, les va amagar en bosses i les va enfonsar al fons del mar.

Segons aquesta teoria, és probable que ell també s'hagués suïcidat. Les esperances de trobar a l'Anna i l'Olivia amb vida es van allunyant. La notícia de la troballa de l'ampolla d'oxigen d'en Tomás va causar ahir una gran commoció.

Hi ha una altra teoria: podrien estar vives

Tot i els indicis, la família d'Anna i Olivia mantenen l'esperança de trobar-les amb vida. I raons de pes no en falten. Beatriz Zimmermann, la mare, sosté que la troballa és part del pla de Tomás per despistar els investigadors.

La mare va passar una nit terrorífica pensant que podien trobar les restes de les seves filles. D'altra banda, segueix mantenint que el seu ex mai faria mal a les seves nenes. I que tot respon a un pla molt ben pensat.

Tant ella com els amics de Tomás creuen que va deixar pistes falses mentre s'escapolia a un altre país, lluny d'Espanya. Un amic seu va posar a la Guàrdia Civil sobre la pista de la fugida a Sud-amèrica. La policia no descarta cap hipòtesi alternativa.

Tot i la consternació inicial, la família manté la seva teoria. «La troballa suposa una commoció per a la família», va afirmar el representant, Joaquín Amills, «però seguim pensant que es tracta de part de la posada en escena que va dur a terme aquesta nit».

Per al representant de la família, «concorda amb el seu passat, amb la seva inclinació a manipular». Amills va deixar clara la versió de la mare: «Si va llastrar l'edredó amb l'ampolla de busseig, per què no ha aparegut res dins el mateix?».

Creu que una persona tan meticulosa com Tomás no hagués utilitzat una ampolla d'oxigen. «No tenia cingles a mà per tirar aquest objecte? Costa entendre-ho, la veritat». Això reafirma la seva teoria que són vives en un altre país.

Agraeixen les tasques de recerca

«Seguim pensant que Tomàs ens segueix fent perdre el temps fent anar amunt i avall amb embalums al port», assegura el representant. Així i tot, la família d'Anna i Olivia agraeixen tot l'esforç en la recerca de les nenes.

La recerca de l'Anna i Olivia és ja la més exhaustiva que es recorda a Espanya. S'han utilitzat tots els mitjans disponibles per a buscar-les per terra, mar i aire. El vaixell seguirà una altra setmana més, tot i que costa 10.000 euros al dia.