Imatge del fum provocat per l'incendi a Collserola

Els Bombers esperen extingir l’incendi de la Serra de Collserola aquest dimecres

Els Bombers de Barcelona van estabilitzar el foc aquest dimarts a la nit | Amb dotze hectàrees cremades, aquest és l'incendi més gran de la temporada a la serra costanera

L’activitat no s’ha aturat aquesta nit a la serra litoral de Collserola. Quatre dotacions terrestres dels Bombers de Barcelona han treballat revisant el perímetre del foc i rematant alguns punts calents a l’interior.

El cap dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, transmetia cap a les d’aquesta nit «un missatge d’optimisme» perquè l’incendi estava «pràcticament perimetrat i estabilitzat». 

L’objectiu, doncs, és consolidar el control del foc i poder-lo donar per extingit aquest mateix dimecres. I és que encara que no s’han hagut de lamentar danys materials, l’incendi ha cremat 12 hectàrees de bosc.

El foc es va donar per estabilitzat i va entrar en una fase de control cap a quarts d’onze de la nit de dimarts. A l’arribada de l’ocàs, els Bombers havien dominat el flanc esquerre de l’incendi, que es trobava en una zona de difícil accés.

En les tasques d’extinció hi van treballar divuit dotacions dels Bombers de Barcelona i onze dels de la Generalitat. Entre aquestes, n’hi havia sis d’aèries, que es van retirar després de controlar el marge esquerre del foc. Cap a la nit, tan sols hi havia bombers municipals sobre el terreny.

L’incendi va afectar el trànsit, les línies de bus i les d’electricitat

Tal com informava CatalunyaDiari, l’incendi es va originar cap a dos quarts de set de la tarda d’aquest dimarts. El punt d’origen va ser en una zona boscosa prop de la carretera alta de Roquetes, al districte de Nou Barris. 

De fet, es va haver de tallar el trànsit a diverses vies, carrers i camins de la zona de Nou Barris i d’Horta i el Guinardó. Tres rutes de bus també van patir afectacions i quatre línies de molt alta tensió es van haver de tallar.

El telèfon 112 va rebre 320 trucades per l’incendi. La columna de fum era visible des de molts punts de Barcelona. En aquest sentit, Protecció Civil va demanar als veïns de les zones més properes al foc que es confinessin a casa i tanquessin portes i finestres.

El foc més gran dels cinc de tota la temporada

Sebastià Massagué explicava aquesta nit als mitjans que es desconeixien les causes que havien provocat l’incendi. Si més no, assegurava que l’escassetat de pluges ha deixat sec el terreny.

De fet, aquest és el cinquè foc que es declara al Parc de Collserola aquesta temporada. Precisament, és al mateix punt que el darrer, que es va produir dues setmanes enrere. 

Però sigui com sigui, tal com informa ‘betevé’, aquest és, amb diferència, l’incendi forestal de la temporada a Barcelona. El primer es va produir el mes d’abril, i fins al dia d’avui, s’han cremat més de 17 hectàrees. Amb aquestes dades, a mitjan 2021 ja s’ha superat la superfície cremada a Collserola l’any 2020.