Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

Els objectes trobats al fons del mar són de Tomás, pare de les nenes desaparegudes

El vaixell que rastreja el fons del mar a la costa de Tenerife va trobar ahir una ampolla d'oxigen i un llençol

El cas de les nenes desaparegudes de Tenerife fa un pas més. La Guàrdia Civil ja sap de qui són els dos objectes trobats al fons de la mar. Segons acaben de confirmar, pertanyen a Tomás Gimeno, el pare de les nenes.

Tomás va desaparèixer amb Anna i Olivia el 27 d'abril. Des de llavors busquen qualsevol pista que pugui apropar-los fins a elles. En l'última setmana, la recerca s'ha centrat en el fons de la mar, on els investigadors creuen que va poder haver enfonsat a les petites.

Durant una setmana, el vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño ha rastrejat el fons de la mar sense trobar cap pista. Però ahir van aparèixer una ampolla d'oxigen i un llençol. Després d'analitzar els objectes, s'ha confirmat que pertanyen a Tomás.

L'ampolla d'oxigen i el llençol van ser traslladats al Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil, a Madrid. Els especialistes han analitzat els objectes i han conclòs que pertanyen al pare. Això confirma una mica més les sospites de la policia.

Segueix la recerca fins al dia 14

Els investigadors creuen que Tomás va matar les seves filles, les va amagar en bosses i les va llastrar cap al fons de la mar. Probablement, després es va suïcidar. Per això busquen al fons marí qualsevol pista que pugui apropar-los fins a ells.

Ho fan amb un vaixell equipat amb un sonar i un robot submarí, a la zona on va aparèixer la llanxa de Tomás a la deriva. Després de la troballa dels objectes, la Guàrdia Civil prolongarà la recerca submarina fins al pròxim 14 de juny.

Els amics de Tomás i la mare de l'Anna i Olivia creuen que estan vius. Un amic del pare va posar a la Guàrdia Civil sobre la pista d'una possible fugida a Sud-amèrica. La policia no descarta cap opció, però la principal hipòtesi és la de l'assassinat i el suïcidi.

Primera pista fiable

Les càmeres del port van registrar a Tomás carregant uns farcells a la seva llanxa. Va tornar poc després sol, i va estar en terra ferma una mica més de dues hores. Finalment va tornar a salpar, i a partir d'aquí se li va perdre la pista.

La Guàrdia Civil ha rastrejat també la casa i el cotxe de Tomás, a la recerca de rastres orgànics. Però tampoc van trobar res. L'ampolla d'oxigen i el llençol són les dues primeres pistes fiables per seguir el rastre de Tomás Gimeno i trobar a les nenes, vives o mortes.

La família d'Anna i Olivia manté l'esperança de trobar-les amb vida. Mentre la policia fa la seva feina, la mare de les nenes segueix difonent la seva imatge per demanar la col·laboració ciutadana.

Una recerca sense precedents

La recerca d'Anna i Olivia per terra, mar i aire, és ja la més exhaustiva que s'ha dut a terme a Espanya. Les primeres hipòtesis apuntaven a una fugida de Tomás amb les nenes a un altre país. La Guàrdia Civil va rastrejar les embarcacions amb rutes estranyes cap a Àfrica i Sud-amèrica.

Per ara, aquesta línia d'investigació no ha donat resultats. Una altra hipòtesi és que Tomás Gimeno mai sortís de l'illa. Per això es va rastrejar la seva casa i el seu cotxe amb gossos especialitzats en olorar cadàvers, però no van trobar ni un sol rastre orgànic.

La setmana passada va començar la recerca al fons de la mar. L'Ángeles Alvariño, un vaixell equipat amb un sonar i un robot submarí, busca pam a pam qualsevol objecte estrany. Els investigadors estan convençuts que és l'última oportunitat per resoldre el cas.

Perfil psicològic de Tomás Gimeno

En l'afany de trobar a les nenes, la policia treballa fins i tot amb un equip de psicòlegs i criminòlegs. La seva funció és elaborar un perfil criminal de Tomás Gimeno per intuir els seus moviments. Intenten ficar-se en la seva ment per desxifrar les seves intencions.

Els experts defineixen al pare segrestador com una persona desconfiada i amb poc control sobre les seves accions. Tomás estava gelós de la relació que la seva ex, Beatriz Zimmermann, manté amb un home bastant més gran. Aquest va ser el detonant per segrestar a les seves filles.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]