Usuari del metro de Barcelona comprant un bitllet a les dispensadores.

Baralla al metro de Barcelona: Assalta un usuari per prendre-li 10 euros que li van caure

Els Mossos van localitzar entre les pertinences de l'agressor un mòbil presumptament sostret i un DNI d'un tercer

El metro de Barcelona ha estat escenari d'una situació grotesca aquest cap de setmana. Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest passat diumenge un home que havia assaltat un usuari del transport públic. El motiu: prendre-li deu euros que li havien caigut mentre comprava un bitllet.

Els fets van ocórrer cap a dos quarts de deu del matí del diumenge, a l'estació del Paral·lel, que connecta amb la línia 3 del metro. El detingut va colpejar la víctima per intentar arrabassar-li els diners que li havien caigut, i tot seguit, va fugir.

La policia va comptar amb el suport de treballadors de l'empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per a enxampar l'assaltant. Finalment, va ser així, i en l'escorcoll, es van localitzar altres objectes presumptament robats. Es tractava d'un telèfon mòbil i un DNI d'un tercer. Per aquest motiu, a banda de l'intent de robatori, a l'acusat se li imputa un delicte d'apropiació indeguda.

Sis empresonats per multireincidència al metro i al centre de Barcelona

De fet, fa un parell de setmanes es va enviar a presó sis persones relacionades amb diversos robatoris a la ciutat, alguns d’ells al metro. Els sis lladres formen part de les vint-i-dues persones que entre el 21 i el 24 de maig van ser detingudes sota l’acusació de catorze robatoris violents.

Precisament, els sis empresonats tenien antecedents i eren reincidents. Més enllà de les estrebades per a robar-los objectes personals, els assaltants acumulaven 224 detencions per delictes contra el patrimoni. Els casos més habituals són els robatoris o furts de telèfons mòbils, carteres, joies o  rellotges, com un de sostret, que tenia un valor de 30.000 euros.

Els Mossos fan patrulla intensiva al centre de la ciutat en aquelles zones on es comença a detectar més activitat delinqüencial. Amb això, informen, s’ha aconseguit interceptar més accions 'in fraganti' de persones que estaven cometent els fets delictius.