Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

Troben dos objectes al fons del mar que podrien ser de Tomás Gimeno

El vaixell rastrejador ha trobat una ampolla d'oxigen i un llençol, i ara intenten comprovar-ne l'origen

El vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño ha trobat dos objectes en el fons del mar que podrien pertànyer a Tomás Gimeno. Es tracta de la primera pista prometedora per resoldre el cas de les nenes desaparegudes de Tenerife. La policia ha decidit ampliar la recerca amb el sonar.

La troballa s'ha produït just quan la missió de rastreig tocava a la seva fi. Les tasques de recerca amb el sonar i el robot marí acabaven en teoria demà. La Guàrdia Civil ja ha demanat una pròrroga per continuar rastrejant el fons marí.

Fonts oficials de la investigació han confirmat a l'agència EFE que han trobat dos objectes sospitosos al fons de la mar. Aquests objectes són una ampolla d'oxigen i un llençol. Creuen que podrien pertànyer al pare segrestador.

Però aquest extrem encara no s'ha confirmat. La tasca de la policia ara és comprovar si els objectes són de Tomás Gimeno, el pare que va desaparèixer amb les seves filles, Anna i Olivia, el 27 d'abril. Són una peça clau per ajudar a resoldre el cas.

Localitzar l'origen dels objectes

Les ampolles d'oxigen de submarinisme porten un número d'identificació. Cada vegada que s'omplen, es porten a un lloc específic i queda registrat. Això facilitarà la feina dels agents per determinar l'origen de l'ampolla.

El vaixell Ángeles Alvariño, equipat amb un sonar d'escombrat lateral i un robot submarí, fa set dies que rastreja el fons marí. Ho fa en una zona acotada on es creu que Tomás va poder haver arrossegat els embalums que portava la nit que va desaparèixer.

És la zona on es va trobar l'embarcació de Tomás Gimeno a la deriva, a una milla del Puertito de Güímar. Es visualitza amb deteniment cada part del fons marí per intentar identificar algun objecte i pujar-lo a la superfície.

La missió està recolzada per efectius de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO). Més de setanta persones treballen sense descans en la recerca de les nenes per terra, mar i aire. La investigació segueix sota secret de sumari.

Sosté la principal hipòtesi

Segons les imatges de la càmera de seguretat del port, Tomás va carregar dos embalums en la seva llanxa i va sortir a la mar. Després va tornar sense embalums a terra ferma. Dues hores després va tornar a sortir i ja se li va perdre el rastre.

Això fa pensar als investigadors que Tomás podria haver matat a les nenes i després haver-les llastrat cap al fons de la mar. Segons aquesta hipòtesi, després va tornar a terra ferma per carregar el telèfon i enviar missatges als seus. Després hauria posat fi a la seva vida.

Però fins ahir, el rastreig del fons de la mar no havia donat resultats. Tampoc havien trobat rastres orgànics ni a la finca ni al maleter de Tomás, la qual cosa va portar a la policia a començar a dubtar de la hipòtesi principal.

Primera pista prometedora del cas

La troballa de la bombona d'oxigen i el llençol és la primera prova prometedora per apropar-se a Tomás i a les nenes. Mentrestant, amics del pare i la mare de les nenes mantenen l'esperança de trobar-los amb vida.

Un amic del pare segrestador va tornar a llançar a les últimes hores la teoria d'una fuga voluntària a Sud-amèrica. Segons ha explicat, la Guàrdia Civil està rastrejant embarcacions amb rutes estranyes cap al continent, tot i que no és una tasca senzilla.

Tomás Gimeno va desaparèixer amb les seves dues filles, Anna i OIivia, d'1 i 6 anys, el 27 d'abril. No tolerava la relació que mantenia la seva ex, Beatriz Zimmermann, amb un home bastant més gran. Aquest va ser el detonant perquè s'emportés a les seves filles, encara no se sap exactament amb quina intenció.

Una opció és que volgués començar una nova vida lluny d'Espanya, la qual cosa recolzaria la teoria que segueixen vius en un altre continent. Una altra opció és que decidís matar les nenes i després suïcidar-se. Les tasques de recerca hauran de resoldre la incògnita, tard o d'hora.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.