Cartell de trànsit senyalitzant el Centre Penitenciari Brians 1

Se suïcida una noia de 19 anys en una presó de Catalunya

És la tercera mort d'un intern en un centre penitenciari català en els últims 10 dies

Nova tragèdia en una presó catalana. Fa 10 dies, el passat 23 de juny, trobaven mort a la seva cel·la de Brians 2 l'empresari John McAfee en un suposat suïcidi que s'està investigant. Diumenge passat, 27 de juny, un intern de Puig de les Basses va morir en un incendi suposadament provocat per ell mateix. Avui, diumenge dia 4 de juliol, s'ha produït una nova mort en un centre penitenciari de Catalunya.

Una noia de 19 anys perd la vida a Brians 1

Tot apunta que també ha estat un suïcidi, tal com ha avançat la Cadena SER. En aquesta ocasió, es tracta d'una noia de 19 anys. Segons l'esmentat mitjà, els fets van succeir ahir dissabte, 3 de juliol, al Departament Especial de Règim Tancat (DERT) de Dones de Brians 1.

Segons la Cadena SER, diversos sindicats i associacions de funcionaris de presons d'aquest centre s'havien queixat de la situació que es viu al recinte. I és que, segons denuncien, es barregen noies amb problemàtiques diferents que impedeixen una atenció i tractament adequat.

La jove de 19 anys que ha perdut la vida es trobava a la presó de Brians 1 complint condemna de 27 mesos per cinc causes judicials diferents. És a dir, es trobava presa per acumulació i reincidència de penes de petites. Així ho avança El Món.

El mateix mitjà informa que la seva mort s’està investigant per dues vies diferents, tal com marquen els protocols. Una de judicial i una altra d'administrativa, que serà de caràcter intern i ha estat obert pel Departament de Justícia de la Generalitat.

Malgrat que tot apunta a un suïcidi, les investigacions hauran d'aclarir si, a més a més, s'ha produït alguna mena de negligència en la vigilància dels interns.

Tercera mort a les presons catalanes en 10 dies de diferència

La mort d'aquesta jove és la tercera que s'ha produït a les presons de Catalunya en només 10 dies. El passat 23 de juny, trobaven mort a la seva cel·la el magnat John McAfee a Brians 2, on es trobava a l'espera de ser extradit als Estats Units. Fa una setmana, diumenge passat dia 27 de juny, un intern moria en un incendi suposadament provocat per ell mateix al centre de Puig de les Basses. Aquest cap de setmana, una nova mort ha colpejat la realitat de les presons de Catalunya.