El Suprem denega que Forn assisteixi al ple del cartipàs de Barcelona

L'alt tribunal resol a favor de la Fiscalia, que ja es va oposar a què el regidor assistís al plenari
Joaquim Forn, a l'entrada dels jutjats | CatalunyaDiari.com

 

Definitivament, Joaquim Forn no podrà assistir al ple del cartipàs de l'Ajuntament de Barcelona. El Tribunal Suprem ha denegat el permís extraordinari que l'exconseller d'Interior i regidor de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona va demanar per sortir de la presó i assistir aquest dimarts al ple del consistori en què es juren els nous càrrecs municipals. D'aquesta manera, l'alt tribunal resol a favor de la Fiscalia, que ja havia demanat que se li denegués el permís.

 

Considera que no té el «caràcter extraordinari»

El tribunal assegura que és «conscient» de les «restriccions» que implica la privació de llibertat, però les considera «proporcionades» respecte a la necessitat de «preservar els fins del procés penal en un moment en què ja ha finalitzat l'acte del judici oral». A més, afegeix que el permís sol·licitat no té «el caràcter d'extraordinari» que exigeix la llei per atorgar-lo.

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar que Forn pogués assistir al ple, argumentant la importància de la sessió, ja que posa en marxa de forma efectiva el nou mandat.

 

El Suprem rebutja que Forn assisteixi al ple de l'Ajuntament | TS

 

 

També et pot interessar...